Deebot X5 Omni Test - Kraftfuld Rengøring til Store Områder

Martin Jensen Sep 01, 2024
69 People Read
Ecovacs Deebot X5 Omni gør klinker rene
Table of Contents
  1. Konklusion
  2. Prisen
  3. Rengøringsevne
    1. Sugeevne
    2. Børster
    3. Gulvmoppe
    4. Batteri
    5. Tæpper
    6. Dørtrin
  4. Navigation
  5. App og funktioner
  6. Design
  7. Omni-station
    1. Kapacitet
  8. Reservedele og vedligeholdelse
  9. Indhold i pakken

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Det betyder ikke at du betaler mere, men bare at jeg modtager en procentdel af omsætningen mod den information jeg gør tilgængelig.  

Er du på udkig efter en kraftfuld robotstøvsuger, der kan håndtere store områder og tilbyde hands-off rengøring? Denne guide er for dig, men hvis du prioriterer helt perfekt navigation, bør du overveje nogle af konkurrenternes modeller.

Konklusion

Deebot X5 Omni er en flagskibsmodel, der giver dig hands-off gulvrengøring i lang tid. Den sikrer dig en altid solid støvsugning og gulvvask.

Den er en tand billigere end andre flagskibsmodeller og derfor falder den også lidt af på navigationen. Til gengæld er min vurdering at det er retfærdiggjort af det prisfald der er i forhold til konkurrenterne.

Den er rigtig god til store områder på op til 140 kvadratmeter, og kan også støvsuge flere etager, men skal flyttes og lades op efter hver gang.

Fordele

Ulemper

God til store rum

God navigation, men ikke helt så god som konkurrenternes

Meget effektiv støvsugning og gulvvask

Kan klare dørtrin på 2,2 cm

Pris

Hands-off rengøring

Tæpper

Deebot X5 Omni i sin Omnistation

Prisen

Deebot X5 Omni er en dyr robotstøvsuger, men du får også en robotstøvsuger der gør at du ikke skal bekymre dig om rengøring helt så meget som du en gang skulle.

Den er lidt billigere end topmodellerne fra de andre mærker, men den er til gengæld heller ikke helt så god. Den gør dog hvad den skal og du får okay værdi for pengene.

Rengøringsevne

Ecovacs Deebot X5 Omni er en lidt mindre robotstøvsuger end nogle af de tidligere modeller, men på trods af det er den mindst lige så effektiv og bedre til at komme ind under møbler, rundt om hjørner og stoleben.

Sugeevne

Deebot X5 Omni har en enormt høj sugeevne med et maksimum på 12.800 Pa. Standarden for robotstøvsugere ligger på ca. 4-6.000 så den er altså meget højere.

Selvom sugeevnen er så høj, så larmer robotstøvsugeren faktisk ikke meget mere end nogle af de andre. Ved maks. sugestyrke kan den larme op til 68 dB, hvilket er forventeligt med den sugeevne.

Deebot X5 Omni kører mellem stoleben

Børster

Robotstøvsugeren har de børster der forventes. En sidebørste til at skubbe skidt og snavs fra kanter og hjørner ind under robotstøvsugeren, hvor den store hovedbørste hjælper med at samle det op.

Hovedbørsten er med ZeroTangle teknologi. Det betyder at færre hår vikler sig om børsten og sætter sig fast.

Nogle hår vil stadig sætte sig fast, så det er en god ide af den rengører børsten for hår en gang imellem, men dog lidt sjældnere end ved andre robotstøvsugere.

Derfor er Deebot X5 Omni også rigtig god til hundehår.

Bunden af robotstøvsugeren

Gulvmoppe

Deebot X5 Omni vasker gulvet ved hjælp af to runde roterende gulvmopper. De to gulvmopper sidder fast med magneter og velkro og er lette at tage af for at vaske dem rene efter brug. 

Gulvmopperne på Deebot X5 Omni

Deebot X5 Omni er dog så avanceret at den selv vasker mopperne efter brug, og derfor skal du noget sjældnere selv vaske dem.

Den ene moppe sidder fast med en arm, der kan skubbe moppen længere ud, så du får vasket gulv helt ud til kanterne. Ved hjælp af denne TruEdge mopping teknologi kan Deebot X5 Omni gøre helt rent ud til den nærmeste millimeter af væggen.

Deebot X5 Omni vasker gulv langs kanten

Deebot X5 Omni har også AI Instant Remop, så hvis den kan se at der ikke er blevet gjort helt rent et sted, vil den selv vaske gulvet der en ekstra gang.

Generelt er Deebot X5 Omni rigtig god til at vaske gulv og kan måle sig med de andre topmoderne flagskibsmodeller fra konkurrenterne, som Roomba Combo j9+ og Roborock S8 MaxV Ultra.

Batteri

Deebot X5 Omni har et rigtig stort batteri, og kan derfor godt klare at gøre rent på rigtig store områder. Derfor kan den også anbefales til store huse.

Den har et lithium ion batteri med en størrelse på 6400 mAh. Det er noget større end det generelle niveau i robotstøvsugere, hvor en størrelse på 4000 mAh er mere normal.

Den har til gengæld også en lang opladningstid på 270 minutter. Den kan køre i 260 minutter ved lave indstillinger, og ca. 160 minutter ved mellem indstillinger. Ved mellem indstillinger kan den ca. gøre 140 kvadratmeter rent.

Robotstøvsugeren gør rent rundt om et hjørne

Tæpper

Deebot Omni X5 er ikke den bedste til tæpper, men bruger samme metode som langt de fleste andre robotstøvsugere.

Den løfter moppen 1,5 centimeter op under bunden, og så støvsuger den gulvtæpperne. Hvis du har et gulvtæppe med lange hår er dette ikke nok, da moppen vil kunne røre gulvtæppet og i længden vil det fremkalde en grum lugt.

Til gengæld øger den automatisk sugestyrken på gulvtæpper, da den kan genkende hvor der ligger gulvtæpper.

Vil du have en robotstøvsuger der er helt sikker imod langhårede gulvtæpper så kig på Roomba Combo j7+.

Dørtrin

Deebot X5 Omni er en god robotstøvsuger til dørtrin. Den har en klatreevne på 2,2 cm, hvor den gennemsnitlige klatreevne er tættere på 1,6 cm.

Det er stadig en god ide at måle dine dørtrin inden du investerer. Har du problemer med dørtrin kan du læse mere om løsninger til dette.

Deebot X5 Omni i sin egen Omni-station

Navigation

Deebot X5 Omni er god til at navigere. Robotstøvsugeren starter med at gøre rent langs kanterne og kører derefter i linjer.

Robotten er udstyret med LiDAR navigation som Ecovacs selv kalder TrueMapping 2.0.

Derudover har Deebot X5 Omni et kamera der spotter objekter. Dette system kalder Ecovacs for TrueDetect 3D 3.0.

Deebot X5 Omni navigerer rundt om en plante

Robotstøvsugeren bruger AI (kunstig intelligens) til at lave den bedste og hurtigste rute, og kan opdatere ruten imens den er på farten, hvis der lige pludseligt er blevet flyttet på nogle genstande.

Selvom Deebot X5 Omni har god navigation, er det alligevel her den kan falde lidt tilbage i forhold til de nærmeste konkurrenter.

App og funktioner

Til din Deebot X5 Omni er der selvfølgelig en app. I appen kan du:

  • Skemalægge rengøringen

  • Vælge mellem 4 sugestyrker og 3 vandforbrugsniveauer

  • Vælge enkelte rum der skal rengøres

  • Sætte robotstøvsugeren op med Google Home eller Amazon Alexa

  • Lave No-Go zoner for din robotstøvsuger

Du kan også lave dine rengøringer mere avancerede ved at vælge sugestyrken skal øges i entreen eller på gulvtæpper.

Der er altså et hav af muligheder, og hvis du vil nørde lidt kan du hurtigt bruge op til flere timer på at lave en rengøring der vil passe perfekt til dine behov.

Design

Ecovacs Deebot X5 Omni er, som du kan se på billederne, formet som et D. Derfor kalder man det en D-formet robotstøvsuger, og det gør at den bedre kan komme helt ud i hjørnerne.

Fronten af Deebot X5 Omni

Robotstøvsugeren er 34,6 cm lang, 31,3 cm bred og 9,5 cm høj. Det er sammenlignet med standarden en ret lille robotstøvsuger, og derfor har den nemmere ved at komme rundt ved stole og under møbler.

Deebot X5 Omni vejer 4,2 kg, så den er let at flytte med. Den fås ved Elgiganten i sort.

Omni-station

Det bedste ved denne robotstøvsuger er nok den tilhørende Omni-station.

I Omni-stationen bliver gulvmoppen vasket med 70 graders varmt vand og tørret med varmt vand lige efter. Dette sker efter brug, så den er klar til næste gang uden du skal gøre noget.

Med de store støvposer (3 Liter) og den store vandkapacitet, til både rent (4 Liter) og beskidt vand (3,5 Liter), kan du få gulvrengøring i 150 dage uden af løfte en finger.

Deebot X5 Omni

Det anbefales dog at kigge til robotstøvsugeren jævnligt og fjerne hår der sidder fast i børsterne og udskifte vandet hvis der er brug for det.

Omni-stationen har målene 46 cm bred, 47 cm dyb og 53 cm høj. Mål gerne op, hvor den kan stå henne af inden køb, da det er en ret stor størrelse. Der skal gerne være lidt luft på begge sider af stationen.

Omni-stationen er også noget lettere at gøre rent end konkurrenternes stationer. Bunden er let at tage ud, så du kan vaske den og sætte den på igen. I bunden er der en tendens til at der kan samle sig skidt og støv, som robotstøvsugeren ikke har fået støvsuget helt op.

Bakken du kan tage ud af Omni-stationen

Omnistationen bliver brugt af mange af Ecovacs modeller, og Deebot T30 Omni har også en avanceret Omni-station. Dog ikke lige så avanceret, men også noget billigere.

Kapacitet

Robotstøvsugeren har en kapacitet på 250 ml støv og 90 ml vand. Dette bliver så meget forøget ved hjælp af Omni-stationen.

Reservedele og vedligeholdelse

Der er som sagt ikke meget vedligeholdelse ved denne robotstøvsuger. Det anbefales at tjekke robotstøvsugeren en gang om ugen, men med denne model behøves det ikke være helt så ofte.

Det anbefales også at gøre robotstøvsugeren ren med det rengøringsværktøj der ligger inde i robotstøvsugeren.

Med hensyn til reservedele kan det være en god ide at have nogle ekstra støvsugerposer, børster og gulvmopper klar.

Indhold i pakken

I pakken medfølger der typisk:

  • Ecovacs Deebot X5 Omni robotstøvsuger

  • Omni-station inklusiv 1x støvpose

  • Strømkabel

  • 2x gulvmoppe sæt

  • Sidebørste

  • Hovedbørste

  • Filter

  • Brugermanual

Table of Contents
  1. Konklusion
  2. Prisen
  3. Rengøringsevne
    1. Sugeevne
    2. Børster
    3. Gulvmoppe
    4. Batteri
    5. Tæpper
    6. Dørtrin
  4. Navigation
  5. App og funktioner
  6. Design
  7. Omni-station
    1. Kapacitet
  8. Reservedele og vedligeholdelse
  9. Indhold i pakken

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Det betyder ikke at du betaler mere, men bare at jeg modtager en procentdel af omsætningen mod den information jeg gør tilgængelig.