Ecovacs Deebot T30 Omni Test - God rengøring, dårlig navigation

Martin Jensen Jul 08, 2024
12 People Read
Ecovacs Deebot T30 Omni
Table of Contents
 1. Konklusion
 2. Prisen
 3. Fordele ved Deebot T30 Omni
 4. Ulemper
 5. Design
  1. Støvsugnings effektivitet - Børster og sugeevne
  2. Gulvmoppe
  3. Batterier
  4. Støjniveau
 6. Omni-station
 7. Navigation
 8. App
 9. Reservedele og vedligeholdelse
 10. Indhold i pakken

Ecovacs Deebot T30 Omni tilbyder rengøring på flagskibsniveau til en lavere pris.

Med kraftig sugeevne og imponerende gulvmoppefunktioner er den enormt effektiv. Selvom navigationen kan forbedres, gør dens pris og effektivitet Deebot T30 Omni til et godt valg for kvalitetsbevidste forbrugere.

Se, hvordan den slår konkurrenterne, og hvorfor den kan være det bedste valg for dig!

Ecovacs Deebot T30 Omni

Konklusion

Ecovacs Deebot T30 Omni er en robotstøvsuger der giver dig en enormt god rengøring på niveau med flagskibsmodeller.

Navigationen er dog ikke helt i top, men i mange tilfælde vil det være nok til at man kan leve med det.

Prisen ligger et godt stykke under de helt dyre modeller, men det er også helt i orden, det eneste rigtige kompromis man indgår, er navigationen.

Ecovacs Deebot T30 Omni slår også den nærmeste konkurrent Roborock Q Revo, da kvaliteten bare er bedre.

Ecovacs Deebot T30

Prisen

Ecovacs Deebot T30 Omni har en god pris. Den ligger sig som en af de mellemdyre robotstøvsugere og har en pris i omegnen af 6.000 kroner.

Ikke mange robotstøvsugere til denne pris er i stand til at gøre rent og støvsuge helt så effektivt som Deebot T30 Omni.

Fordele ved Deebot T30 Omni

Med Ecovacs Deebot T30 Omni får du en robotstøvsuger der er enormt god til at gøre rent. Støvsugningen er sublim med en 11.000 Pa sugeevne og gulvmopperne er i stand til at vaske indtørrede pletter med mælk, juice eller kaffe væk.

Dette er meget imponerende, da det i dag næsten kun er flagskibsmodeller der er i stand til at gøre rent i samme kaliber.

Omni-stationen gør at du som forbruger skal gøre meget lidt for at vedlige holde robotstøvsugeren sammenlignet med andre robotstøvsugere.

Deebot T30 Omni oppefra

Ulemper

Ecovacs Deebot T30 Omni har desværre også nogle væsentlige ulemper.

Den største ulemper er at den ikke er særlig god til at spotte objekter. Især kabler har den store problemer med. Også bordben kan den have problemer med at se.

Derudover følger der ikke mange reservedele med, så du skal selv ud og købe ekstra dele.

Appen mangler også enkelte funktioner sammenlignet med nogle konkurrenter, men den har de fleste af de funktioner der skal være.

Design

Formen på Deebot T30 Omni er rund og med en diameter på 35 cm og en højde på 10,4 cm er det en meget standard størrelse ift. robotstøvsugere. Den vejer 4 kg, hvilket er lidt i den tunge ende.

Ecovacs Deebot T30 Omni med aftaget toppanel

Robotstøvsugeren er udstyret med 3 knapper, så du let kan styre den uden at skal finde appen frem hver gang. Derudover har den et toppanel, som kan tages af. Herunder er den nem at gøre ren og vedligeholde.

Generelt når du holder ved en Deebot T30 Omni føles det som om den er robust og lavet af gode materialer. Den føles noget mere robust end den nærmeste konkurrent Roborock Q Revo.

Ecovacs Deebot T30 Omni er meget standard ift. dørtrin. Den kan klare trin på ca. 1,6 cm, og bliver de højere er det en god ide at skaffe nogle dørtrinsramper.

Støvsugnings effektivitet - Børster og sugeevne

Deebot T30 Omni kan opnå en vild sugeevne ved højeste indstilling på 11.000 Pa. Generelt er en høj Pa 6.000 for robotstøvsugere, men Deebot T30 Omni er nogle skridt foran der.

Sugeevnen varierer afhængigt af hvad du indstiller robotstøvsugeren til.

Deebot T30 Omni har en hovedbørste lavet af både strittende nylon og gummi. Derudover er der monteret en enkelt sidebørste.

Deebot T30 under bunden

Nylonbørster har det med at vikle sig ind i hår, og det er også en af ulemperne ved Deebot T30 Omni.

Selvom den har ZeroTangle teknologi, så kan det alligevel ende med at der vikler sig hår om robotstøvsugerens børste. Denne teknologi hjælper med at skære nogle af de hår over, som vikler sig fast, men du skal stadig selv gøre dette manuelt en gang imellem.

Deebot T30 Omni er en enormt effektiv robotstøvsuger med den høje sugeevne og den strittende nylonbørste under bunden.

Selv ved langhårede gulvtæpper er den i stand til at komme ned og få alt snavs med.

Gulvmoppe

Gulvmoppen på Deebot T30 Omni er også meget effektiv, og er i stand til at vaske genstridige pletter fra juice, mælk, kaffe, sovs eller mudder væk. Det er ikke mange robotstøvsugere der er i stand til at gøre det så effektivt.

Bunden af Deebot T30 Omni

Gulvmoppen består af 2 roterende mopper under bunden. Mopperne bruger vand der er varmet op til 70 grader til at vaske gulvet.

I højre side af robotstøvsugeren er den også udstyret med en TruEdge moppe. Det gør at den kan forlænge moppen og sørge for at den kommer helt ud til kanten.

Deebot T30 TruEdge

Har du gulvtæpper, så kan du også selv vælge hvordan robotstøvsugeren skal opføre sig på dem. Du kan vælge om Deebot T30 Omni skal vaske gulvtæpperne, løfte moppen eller bare køre udenom.

Hvis du har lyst kan du også tilføje noget mild sæbe, for at få en forbedret gulvvask og for nemmere at holde selve robotstøvsugeren og docking stationen ren.

Batterier

Deebot T30 Omni har et okay stort batteri. Den kan, ved lave indstillinger, gøre rent i ca. 200 minutter.

Det svarer til at den ca. kan gøre 100 kvadratmeter rent på én opladning. Hvis den ikke er færdig før den løber tør kører den selv tilbage til sin station og lader op.

Den skal bruge ca. 4,5 timer på at lade, det store batteri på 5200 mAh, fuldt op.

Støjniveau

Støjniveauet er ikke slemt ved Deebot T30 Omni. Ved normale indstillinger ligger lydniveauet på ca. 56 dB.

Ved høje indstillinger er den lidt mere forstyrrende og kan komme op på 65 dB. Ved dette lydniveau vil du stadig kunne have en samtale, men hvis den kører i baggrunden imens du arbejder kan det være forstyrrende.

Omni-station

En af fordelene ved Ecovacs Deebot T30 Omni er den tilhørende Omni-station. Den gør rengøringen supernem.

Docking stationen sørger for at du næsten får en hands-off oplevelse med robotstøvsugeren.

Ecovacs Deebot T30 Omni

Støvbeholderen kan indeholde 3,4 liter snavs og vandbeholderen kan have 4 liter vand. Det gør at du ikke skal genopfylde og tømme den så tit. Vandet skal du nok skifte en gang om ugen og støvbeholderen er nok en gang om måneden. Dette afhænger af dit forbrug.

Bag frontpanelet på docking stationen sidder støvposen, og øverst er der to beholdere til vand. Beholderen til rent vand sidder forrest og den til beskidt vand sidder bagerst.

Docking stationen er dejlig kompakt og har målene 49 cm høj, 46,5 cm dyb og 44 cm bred. Den er nem at samle og skille ad, til når du skal gøre den rent. Dette er en fordel, da mange af konkurrenternes stationer ikke er nemme at skille ad for at gøre rent.

Vandtanken

Navigation

Navigation er desværre det Ecovacs Deebot T30 Omni har de største problemer med.

Den er udstyret med LiDAR navigation til at kortlægge huset, og til at spotte objekter er den udstyret med infrarød TrueDetect 3D teknologi.

LiDAR navigationen fungerer ret godt, så den kortlægger sin rute og gør rent nogenlunde jævnt fordelt. Den kan dog nogle gange finde på at støvsuge dobbelt nogle steder og så misse andre steder fuldstændig.

Deebot T30 Omni langs væggen

Det infrarøde kamera der er monteret på fronten til at se objekter er ikke særlig stabilt. Ting som sko, større legetøj og bokse er den rimeligt god til at spotte og undgå, men når det kommer til kabler og nogle gange bordben, så er den ikke i stand til at undgå det hver gang.

Nogle gange kan Ecovacs Deebot T30 Omni også finde på at køre ind i en dør flere gange, hvis den prøver at komme ind i et nyt rum. Hvis døren til dette rum er lukket, så kan dette på sigt føre til at din dør får mærker og skrammer af robotstøvsugeren.

Ecovacs Deebot T30 Omni på gulvtæppe

App

I forlængelse af navigationen er appen der til at hjælpe. Ecovacs Deebot T30 Omni kortlægger dit hjem, så du kan se det gennem appen.

Gennem appen kan du så vælge forskellige indstillinger til forskellige rum og lave forskellige rengøringsopgaver til Deebot T30 Omni. Appen viser meget præcist, hvor Deebot T30 Omni har kørt.

Det kan f.eks. være at sugestyrken skal være højere på gulvtæpper eller i køkkenet end alle andre steder i din rengøring.

Ecovacs Deebot T30 Omni er dog ikke i stand til at vise de objekter den er kommet forbi igennem appen. Dette er flere konkurrenter som f.eks. Roomba Combo j7+ eller Roborock Q Revo i stand til at gøre.

I appen kan du også tilpasse følgende:

 • Gulvtypen i dine forskellige rum

 • Sugestyrken

 • Vandforbruget

 • Rengøringshastiheden

 • Autotømnings frekvensen

En smart funktion du også kan bruge i appen er Intelligent Hosting der giver robotstøvsugeren lov til selv at styre hvornår den øger eller sænker sugestyrken og vandforbruget. Dette virker fornuftigt, men det er noget du selv skal tage stilling til om du vil bruge.

Det er også muligt at opsætte robotstøvsugen med Amazon Alexa eller Google Home gennem appen.

Deebot T30 Omni opladningsplade

Reservedele og vedligeholdelse

Det vil være nødvendigt at købe nye reservedele en gang imellem. Børsterne og gulvmopperne vil med tiden blive slidt, så de skal udskiftes.

For at forlænge levetiden af delene er det en god ide at vedligeholde. Dette kan du gøre ved at fjerne lange hår der har sat sig fast i børsten, gøre vandbeholderen og mopperne rent og tømme docking stationen for støv og vand når der er behov for det.

Indhold i pakken

Når du køber robotstøvsugeren følger der følgende med i pakken:

 • Ecovacs Deebot T30 robotstøvsuger

 • Omni-station

 • Strømledning

 • Et sæt mopper

 • En sidebørste

 • En hovedbørste

 • En støvpose

 • Et filter

 • En brugervejledning

Indhold i pakken med Deebot T30 Omni

Der følger altså ikke særlig mange reservedele med. Her er andre robotstøvsugere også bedre. Nogle robotstøvsugere skriver selv hvor meget de er slidt, og efter hvor mange timer de trænger til at blive skiftet ud.

Table of Contents
 1. Konklusion
 2. Prisen
 3. Fordele ved Deebot T30 Omni
 4. Ulemper
 5. Design
  1. Støvsugnings effektivitet - Børster og sugeevne
  2. Gulvmoppe
  3. Batterier
  4. Støjniveau
 6. Omni-station
 7. Navigation
 8. App
 9. Reservedele og vedligeholdelse
 10. Indhold i pakken