Roomba Combo j7+ Test - Perfekt til Kæledyrsejere og Tæpper

Martin Jensen Jun 08, 2024
608 People Read
Roomba Combo j7
Table of Contents
  1. Vores vurdering
  2. Prisen
  3. Bedste robotstøvsuger til tæpper og kæledyr
  4. Ulemper du skal kende inden du køber
  5. Design
    1. Støvsugningseffektivitet
    2. Gulvmoppen
    3. Batteri og effektivitet
    4. Kapacitet
    5. Støjniveau
    6. Filter
  6. Clean Base
  7. Navigation
  8. App - iRobot Home
  9. P.O.O.P.
  10. Reservedele og vedligeholdelse
  11. Indhold i pakken
  12. Konklusion
    1. Kilder

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Det betyder ikke at du betaler mere, men bare at jeg modtager en procentdel af omsætningen mod den information jeg gør tilgængelig.  

Roomba Combo j7+ er en ideel robotstøvsuger med gulvvask til tæpper og kæledyrsejere, der søger en robust og effektiv robotstøvsuger.

Den genkender tæpper, undgår forhindringer og leverer god støvsugning. Prisen er lidt høj, men investeringen er det værd for en god rengøring. Den er ikke egnet til dem, der ønsker en billig løsning.

Vores vurdering

Roomba Combo j7+ er fortsat en af de bedste på markedet. Prisen ligger i den høje ende, men det kan godt retfærdiggøres med den værdi du får.

Her er de vigtigste fordele og ulemper ved Roomba Combo j7+:

  • Genkender alle gulvtæpper

  • Effektiv støvsugning

  • Brugervenlig app

  • Clean base

  • God navigation og undgår objekter som legetøj

  • Pris

  • Middelgod gulvvask

  • Manuel genopfyldning af vandtanken

Roomba Combo j7+

Prisen

Hvis du skal have mest værdi for pengene med din Roomba Combo j7+ så skal du købe den med Clean Base, og så koster den 7.499,- kroner.

Det er mange penge, men du får også en robust robotstøvsuger, der giver dig en rigtig god daglig rengøring.

Det er også muligt at købe modellen uden en Clean Base. Så koster den 5.999 kroner. Dette kan være en mulighed for at spare lidt penge, men i længden vil pengene på en Clean Base være godt brugt.

Roomba Combo j7

Bedste robotstøvsuger til tæpper og kæledyr

Den ubetinget største fordel ved Roomba Combo j7+ er at den både kan vaske gulvet, men samtidig undgå at gøre dine tæpper våde.

Dette gør den ved hjælp af de to aluminiumsarme på robotstøvsugeren der løfter gulvmoppen ovenpå robotstøvsugeren, når den ser et tæppe gennem sit kamera.

Dermed kan du trygt og automatisk få vasket gulvet og støvsuget dine gulvtæpper uden de bliver fugtige.

Derfor bliver den i alle vores tests anbefalet som den bedste robotstøvsuger til tæpper. Den eneste anden model der kommer tæt på, er Roomba Combo j9+, der har samme system, men som koster noget mere.

Det er også en af de bedste robotstøvsugere til kæledyr, og særligt hunde, fordi den støvsuger så effektivt.

Den støvsuger alle hundehår op, kan vaske gulvet efter spor fra våde poter og så er den med i det P.O.O.P. program til kæledyr som iRobot har.

Kluden på Roomba Combo j7

Ulemper du skal kende inden du køber

Roomba Combo j7+ har også lidt ulemper du skal kende inden du køber.

Den største ulempe er at du selv skal fylde vandbeholderen hver gang efter brug, og hvis du har et virkelig stort areal der skal vaskes kan du være nødt til at fylde den op flere gange på én gulvvask.

Roomba Combo j7+ giver dig desuden ikke den bedste gulvvask. Andre robotstøvsugere som Roborock Q Revo gør det bedre, men Roomba Combo j7+ giver dig alligevel en blid gulvvask der tager det værste.

Design

Roomba Combo j7+ er en rund robotstøvsuger med en højde på 8,7 cm og en diameter på 34 cm. Vægten ligger på ca. 3 kg, som er til at have med at gøre hvis du også skal flytte den fra etage til etage.

Robotstøvsugeren har nogle gode hjul, der også kan komme over de fleste dørtrin på op til 2,5 cm.

Roomba Combo j7 og dørtrin

Støvsugningseffektivitet

Roomba Combo j7+ har én sidebørste, der tager snavset der ligger i hjørner, hvor den runde form ikke kan komme ud. Sidebørsten er lavet af nylon og kan skiftes ud hvis den bliver meget slidt.

Under bunden er hovedbørsten lavet af silikone, og den har navnet Dual Multi-Surface gummibørster. Disse børster er meget effektive og er en stor årsag til den effektive støvsugning.

Roomba Combo j7 under bunden

Der er desværre ikke nogen officiel sugestyrke for denne robotstøvsuger, men sugestyrken er god nok til at støvsuge alt det op som den skal.

Dette inkluderer også hundehår. Faktisk er Roomba Combo j7+ en af de bedste robotstøvsugere til kæledyr.

Gulvmoppen

Gulvmoppen har et specielt design ift. alle andre på markedet. Den sidder fast med to aluminiumsarme, og kan løfte sig selv op og ned. Når den hviler ligger den ovenpå robotstøvsugeren, og det er ikke set på nogen andre robotstøvsugere, endnu, udover den lidt dyrere Roomba Combo j9+.

Selve den gulvvask du får er middelmådig. Den tager det værste, men kan stadig ikke måle sig med en gammeldags grundig gulvvask.

Roomba Combo j7 løfter gulvmoppen

Med Roomba Combo j7+ kan du bruge sæbe, når du vasker gulv. Den sæbe iRobot selv anbefaler, er en mild sæbe, der hjælper med at gøre gulvet mere rent. Det er også muligt at gøre gulvet rent uden brug af sæbe.

På en måde er det også en fordel at det er en mild gulvvask. Det slider ikke helt så meget på dit gulv i længden, og de værste pletter kan du hurtigt selv tage med en klud.

De mikrofiberklude der vasker gulvet skal skiftes en gang imellem. Efter hver gulvvask skal de vaskes, gerne i vaskemaskinen efter anvisning, og derefter kan de bruges igen. De kan holde til at blive vasket ca. 30 gange, men hvis de ikke fejler noget efter 30 vaske, så brug dem endelig lidt endnu.

Mikrofiberklude til Roomba Combo j7

Batteri og effektivitet

Batteriet i Roomba Combo j7+ har en fin størrelse. Den kan gøre ca. 100 kvadratmeter rent på 90 minutter, både støvsugning og gulvvask, hvorefter den trænger til en opladning igen.

Det tager ca. 90 minutter at lade robotstøvsugeren op fra 0% til 100%.

Kapacitet

Kapaciteten i selve robotstøvsugeren er ikke særlig stor. Støvbeholderen har en størrelse på 0,4 liter og vandbeholderen på 0,21 liter.

Vandtanken på Roomba Combo j7

Derfor anbefales det at købe den eksterne beholder der har plads til omkring 60 dage. Den normale beholder på 0,4 liter har kun plads til en enkelt støvsugning.

Vandbeholderen skal du selv fylde hver gang du skal have vasket gulv. Når du fylder den kan du med fordel bruge noget sæbe, så der bliver gjort bedre rent.

Derudover skal du huske at tømme vandbeholderen efter hver gulvvask og lige skylle den af, så den ikke samler snavs og lugte fra det beskidte vand.

Støjniveau

Roomba Combo j7+ er desværre ikke nogen støjsvag robotstøvsuger. Den kan larme lidt når den er i gang og har et lydniveau på omkring 60 dB.

Derfor anbefales det at du får den til at støvsuge når du ikke er hjemme.

Når den skal tømme sig selv i sin Clean Base, så larmer den virkelig meget. Den kan komme op i nærheden af 80 dB, så hold dig gerne på afstand når den skal tømme sig selv.

Filter

Roomba Combo j7+ har en HEPA-filter, så hvis du har allergier eller noget lignende er det også en god robotstøvsuger.

Den filtrere alt fra meget små støvpartikler til pollen fra i filteret, så du ikke skal døje med det.

Clean Base

Den tilhørende eksterne beholder kaldes for en Clean Base. Det er her robotstøvsugeren tømmer sig selv for det den har støvsuget op, og også her den oplader sig selv.

I denne station skal du udskifte støvposerne en gang imellem, da de bliver fyldt med tiden. Det er supernemt at tømme støvposerne. Det er selvlukkende poser, så du undgår at få en støvsky i hovedet når du skal trække dem ud.

Clean Base til Roomba j7 serien

Derefter er det bare sætte en ny pose i. Poserne er så tætte at de samler helt ned til 0,7 mikron partikler. Det svarer til 0,0007 milimeter.

Selvom en Clean Base koster lidt ekstra anbefales det, da den sparer dig for rigtig meget tid og vedligehold ved din robotstøvsuger. Med denne kan du bare sætte en påmindelse hver anden måned, hvorimod uden skal du tømme støvbeholderen efter hver støvsugning.

Navigation

Roomba Combo j7+ har enormt god navigation. Første gang den kører skal den lige lære dit hjem at kende og det er forventeligt at den kan køre noget forvirret rundt. Men efter 3-4 støvsugninger kan den med snilde finde rundt og planlægge den mest effektive rengøring.

Roomba Combo j7 vasker gulv

Den bruger VSLAM teknologi, der er noget iRobot selv har lavet. Mange andre robotstøvsugere bruger LiDAR, hvilket også er mere effektivt i nogle henseender, men iRobot har altså lavet sit eget der også virker rigtig godt.

Udover VSLAM er Roomba Combo j7+ også udstyret med Obstacle Avoidance. Det betyder at den kan genkende objekter og køre udenom.

Robotstøvsugeren tager faktisk billeder med sit kamera af de ting den møder, hvorefter du i appen har mulighed for at vælge om det er en midlertidig eller permanent forhindring.

App - iRobot Home

Den tilhørende app, iRobot Home, er meget brugervenlig og gør at du nemt kommer i gang med at bruge din robotstøvsuger.

Hvis du kigger på appen lidt længere vil du finde ud af at der er virkelig mange funktioner du kan lege rundt med.

Her er et overblik over de vigtigste funktioner:

  • 3 forskellige sugestyrker og mængder af vandforbrug

  • Opsætning af No-Go zoner

  • Skemalagt rengøring

  • Stemmestyring med Google Home eller Amazon Alexa

  • Se kort over huset og tidligere rengøringer

Udover disse funktioner er der endnu en meget praktisk mulighed i appen.

På kortet over huset kan du inddele huset i forskellige rum som entre, køkken, stue, værelse, badeværelse osv. Når du så laver en skemalagt rengøring kan du vælge hvilke rum der skal støvsuges hvilke dage.

Det er meget smart da f.eks. entre eller køkken typisk skal støvsuges oftere end et soveværelse. Så skal du ikke lave en støvsugning af hele huset hver gang, og du kan spare strøm når den skal lade op igen.

P.O.O.P.

Roomba Combo j7

Roomba Combo j7+ er en del af det P.O.O.P. program iRobot har. Pet Owner Official Promise er noget iRobot har lavet for at understrege at deres robotstøvsugere er lavet til kæledyr.

Overordnet set er meningen med P.O.O.P. at hvis en af deres robotstøvsugere kører over f.eks. et hundeefterladenskab, så kan du få en ny robotstøvsuger som erstatning, da de er så selvsikre på at det vil deres robotstøvsuger ikke gøre.

Der er dog noget med hvis det er helt flydende afføring så dækker de ikke. Læs mere om det her.

Reservedele og vedligeholdelse

Alle robotstøvsugere har lidt vedligeholdelse. Roomba Combo j7+ er ingen undtagelse.

Det er vigtigt at du jævnligt, gerne en gang om ugen, kigger under bunden af robotstøvsugeren, f.eks. i sammenhæng med opfyldning af vandtanken. Når du kigger, skal se sikre dig at der ikke sidder en masse lange hår fast i børsterne under robotstøvsugeren. Hvis der sidder mange hår fast, skal du tage børsterne ud og så hive hårene af. Dette er et problem for alle robotstøvsugere og generelt er Roomba Combo j7 faktisk god på dette område.

Hår i børsterne på Roomba Combo j7

Husk også at vaske dine gulvmopper efter brug, og gøre vandbeholderen rent efter brug. Så forlænger du levetiden af robotstøvsugeren.

Hvis en børste, mikrofiberklud eller noget lignende skulle gå i stykke eller blive slidt kan der købes nyt på iRobots hjemmeside.

Indhold i pakken

Roomba Combo j7

Når du køber den store pakke med robotstøvsugeren, følger disse ting med pakken:

  • 1 Roomba Combo j7

  • 1 Clean Base med strømkabel

  • 2 stk. mikrofiberklude

  • 2 stk. sidebørster

  • 2 stk. støvposer

  • 1 bøtte rengøringsmiddel

  • 1 ekstra filter

Det er en stor fordel at der allerede fra start bliver sendt lidt ekstra reservedele med. Det gør at du slipper for nogle senere omkostninger, da disse dele bliver slidt meget hurtigt.

Når du har modtaget robotstøvsugeren er det nemt at sætte op. Du skal bare sætte din Clean Base i stikkontakten, få robotstøvsugeren til at lade lidt op, downloade appen og så er du ellers kørende. Den skal selvfølgelig lære dit hjem at kende herefter, men ellers er du næsten klar til at glemme dengang du skulle støvsuge manuelt.

Konklusion

Roomba Combo j7+ er altså robotstøvsugeren med gulvvask der er lavet til dig med en del tæpper eller til dig der vil have en rigtig god robotstøvsuger til kæledyr. Måske mangler du en robotstøvsuger der er god til begge dele, så er den perfekt.

Den gulvvask du får er okay, men ikke den bedste. Derfor skal du selv i gang, hvis du har nogle genstridige pletter.

Udover dette problem er det en af de bedste robotstøvsugere med gulvvask på markedet, og ligger også højt på vores liste over de bedste robotstøvsugere med gulvvask på markedet.

Prisen ligger lidt i den høje ende, men du får alligevel mere værdi end det du betaler for. Holdbarheden og fordelen ved at have en god robotstøvsuger opvejer prisen.

Det kan dog stadig godt anbefales at finde den på tilbud. Hvis du venter på den kommer på tilbud så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev gratis, hvor vi sender dig tilbud og andet indhold der hjælper dig til at vælge og passe på din robotstøvsuger.

Kilder

Table of Contents
  1. Vores vurdering
  2. Prisen
  3. Bedste robotstøvsuger til tæpper og kæledyr
  4. Ulemper du skal kende inden du køber
  5. Design
    1. Støvsugningseffektivitet
    2. Gulvmoppen
    3. Batteri og effektivitet
    4. Kapacitet
    5. Støjniveau
    6. Filter
  6. Clean Base
  7. Navigation
  8. App - iRobot Home
  9. P.O.O.P.
  10. Reservedele og vedligeholdelse
  11. Indhold i pakken
  12. Konklusion
    1. Kilder

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Det betyder ikke at du betaler mere, men bare at jeg modtager en procentdel af omsætningen mod den information jeg gør tilgængelig.