Dørtrin - Robotstøvsugere der kan køre over dørtrin

Martin Jensen Jun 06, 2024
4013 People Read
Dørtrin af træ
Table of Contents
 1. Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?
 2. Hvor høje dørtrin kan en robotstøvsuger klare?
 3. Hvorfor er det vigtigt at din robotstøvsuger kan køre over dørtrin?
 4. Løsningen på høje dørtrin
  1. Fjerne dørtrinet
  2. Manuel flytning af robotstøvsugeren
  3. Købe en rampe til robotstøvsugeren
  4. Lave en smart DIY-løsning
  5. Købe flere robotstøvsugere
 5. Min anbefaling
 6. Robotstøvsugere der kan overkomme dørtrin
  1. iRobot
  2. Roborock
  3. Neatsvor
 7. Konklusion

Hvis du lige nu sidder og overvejer om du skal købe en robotstøvsuger, eller du måske allerede har købt en, men har oplevet problemer med for høje dørtrin, så bare rolig, der findes løsninger på problemet. Her kan du læse alt om dørtrin og robotstøvsugere.

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

 

JA! Som udgangspunkt kan en robotstøvsuger godt køre over dørtrin. Om en robotstøvsuger kan køre over dit dørtrin, kommer an på formen af dørtrinnet, dørtrinnets højde og hvilken robotstøvsuger du ejer.

4 cm højt dørtrin som robotstøvsuger sidder fast på

 

Hvor høje dørtrin kan en robotstøvsuger klare?

 

Standardhøjden for et dørtrin som en robotstøvsuger kan klare er 1,5 cm. Nogle robotstøvsugere kan klare en højde på omkring 2 cm, men jeg har efterhånden søgt længe og har ikke fundet en der kan klare mere end lidt over 2 cm.

 

Hvis du har dørtrin der er højere end 2 cm, så bare rolig, der findes flere forskellige løsninger, nogle kræver dog mere arbejde end andre.

 

Hvorfor er det vigtigt at din robotstøvsuger kan køre over dørtrin?

 

Rigtig mange har et hjem med relativt høje dørtrin, men vil gerne have en robotstøvsuger, så de ikke selv skal sørge for at støvsuge længere.

 

Hvis du sidder og overvejer at købe en robotstøvsuger, er det vigtigt at du måler højden på dine dørtrin og vurderer om formen er robotstøvsugervenlig. Du skal også sørge for at den robotstøvsuger du er ved at købe har evnen til at køre over dine dørtrin.

 

Det kan være frustrerende at bruge tid på at finde den perfekte robotstøvsuger, for at finde ud af at man har overset et for højt dørtrin, så man har et nyt problem der skal løses.

Roborock S5 ovenpå dørtrin

Løsningen på høje dørtrin

Her kan du læse hvilke løsninger der findes på for høje dørtrin:

 • Fjerne dørtrinnet

 • Manuel flytning af robotstøvsugeren

 • Købe en rampe til robotstøvsugeren

 • Lave en smart DIY-løsning

 • Købe flere robotstøvsugere

Læs mere om hver enkelt herunder

Fjerne dørtrinet

Én mulighed er at fjerne dine dørtrin og erstatte dem med nye dørtrin/skinner, som ikke er problemskabende for en robotstøvsuger.

 

Her kan man finde mange nye og moderne skinner, der også passer ind i stilen i de fleste huse.

 

Inden man går i gang med at fjerne et dørtrin, bør man dog rådføre sig med en håndværker eller lignende, der ved noget om hvad der er nedenunder dørtrinnet, og hvilke muligheder der er for at lave nye og smartere dørtrin/skinner.

Her er der et eksempel af en dørskinne

Skinne til døren

Manuel flytning af robotstøvsugeren

En anden mulighed er at flytte robotstøvsugeren manuelt fra rum til rum. Det er den mest simple løsning, men ødelægger også lidt den rare følelse af at man ikke skal bekymre sig om støvsugning længere.

 

Denne metode kan godt blive lidt en hovedpine, for hvis man glemmer robotstøvsugeren, løber den tør for strøm og man skal manuelt sætte den til opladning.

 

Man skal være opmærksom på at man altid skal løfte robotstøvsugeren tilbage til sit oprindelige rum igen bagefter.

 

Dette er dog allerede en nødvendig løsning for dem med flere etager.

Købe en rampe til robotstøvsugeren

Man kan i dag få ramper til for høje dørtrin. Disse ramper er oprindeligt lavet til kørestole, men kan også bruges til robotstøvsugere.

 

Du kan læse vores anmeldelse af forskellige dørtrinsramper til robotstøvsugere og finde den dørtrinsrampe der passer lige præcis til dig.

Dette er et eksempel på en skinne lavet specifikt til robotstøvsugere.

Rampe til en robotstøvsuger

Lave en smart DIY-løsning

 

Hvis man er en rendyrket DIY-mand/kvinde, kan man højst sandsynligt også selv finde ud af at lave en rampe eller noget lignende til sin robotstøvsuger. Her er det kun én selv der sætter grænser for hvordan det skal se ud.

Eksempel på DIY-løsning.

Hjemmelavet rampe til en robotstøvsuger

Købe flere robotstøvsugere

 

En sidste løsning er at have flere robotstøvsugere. Dette er en løsning for de færreste, men for dem der har et stort hus kan det være en reel mulighed.

 

Dette er dog mest set i huse, hvor der er flere etager der skal støvsuges regelmæssigt.

Min anbefaling

Jeg vil faktisk ikke anbefale dig at vælge robotstøvsuger ud fra hvilke modeller der kan køre over de højeste dørtrin. Ved at gøre dette filtrer du mange af de bedste modeller fra.

Faktisk er det bedre at kigge efter den bedste robotstøvsuger, og så kan du eventuelt lave en løsning med at købe en dørtrinsrampe eller noget andet efter. 

Robotstøvsugere der kan overkomme dørtrin

Herunder er der et udvalg af robotstøvsugere der kan køre over dørtrin, hvis de ikke er for høje. Jeg har udvalgt 3 mærker, som jeg har set gå igen og igen, og som er roste for at kunne klare dørtrin.

De 3 mærker er iRobot, Roborock og Neatsvor, som så hver især har mange robotter der kan klare dørtrin.

Dørtrin

iRobot

 

iRobot er altid en vinder når det kommer til robotstøvsugere. Næsten alle de robotstøvsugere iRobot har produceret kan klare 1,5-2 cm. Du kan læse mere om eksempelvis iRobot Roomba i7 her, og den kan godt klare 1,5 cm dørtrin.

 

Roborock

 

Roborock kan ligesom iRobot klare de fleste dørtrin, men er selvfølgelig forskellige overfor iRobot på andre punkter. Du kan læse mere om Roborock S8 og Roborock Q Revo, som kan forcere de fleste dørtrin.

 

Neatsvor

 

Neatsvor har også lavet en del robotstøvsugere der kan klare dørtrin. Du kan læse mere om Neatsvor X650 Pro her, som kan klare de fleste dørtrin.

Konklusion

Når du skal vælge en robotstøvsuger, men du har dørtrin er der nogle ting der er vigtige for dig at overveje inden du køber.

Der findes en række løsninger på for høje dørtrin til din robotstøvsuger. Derfor anbefales det ikke at vælge en robotstøvsuger til høje dørtrin, men vælge en god robotstøvsuger og så selv fikse problemet med dørtrinnet efter.

Der findes mange gode robotstøvsugere, og stort set alle robotstøvsugere kan klare små dørtrin. Roborock, Neatsvor og iRobot har alle lavet modeller af høj kvalitet, som kan klare de fleste dørtrin, især hvis de får hjælp af en dørtrinsrampe.

Table of Contents
 1. Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?
 2. Hvor høje dørtrin kan en robotstøvsuger klare?
 3. Hvorfor er det vigtigt at din robotstøvsuger kan køre over dørtrin?
 4. Løsningen på høje dørtrin
  1. Fjerne dørtrinet
  2. Manuel flytning af robotstøvsugeren
  3. Købe en rampe til robotstøvsugeren
  4. Lave en smart DIY-løsning
  5. Købe flere robotstøvsugere
 5. Min anbefaling
 6. Robotstøvsugere der kan overkomme dørtrin
  1. iRobot
  2. Roborock
  3. Neatsvor
 7. Konklusion