Roomba Combo j9+ - Anmeldelse af premium 2-i-1 robotstøvsuger

Martin Jensen Jun 06, 2024
146 People Read
Roomba Combo j9+
Table of Contents
 1. Kort opsummering af Roomba Combo j9+
 2. Prisen på Roomba Combo j9+
 3. Fordele ved Roomba Combo j9+
  1. Moppen løftes ovenpå robotstøvsugeren
  2. Elegant design
  3. Effektiv støvsugning og gulvvask
  4. Stor vand- og støvbeholder
  5. Navigation
 4. Ulemper ved Roomba Combo j9+
  1. Roomba Combo j9+ vasker ikke selv moppen
  2. Langsom og larmende
  3. Undergearet app
 5. Konklusion
  1. Kilder

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Roomba Combo j9+ er robotstøvsugeren der vinder stort for designet og effektiviteten, men når det kommer til bekvemmelighed, er den ikke helt så god som andre robotstøvsugere.

Den kommer med et rigtig højt prisskilt og er også iRobots topmodel. Den største ulempe ved Roomba Combo j9+ er den tilhørende app og evnen til at gøre sig selv rent. På alle andre punkter er Roomba Combo j9+ på samme niveau og på nogle punkter endda bedre.

Kort opsummering af Roomba Combo j9+

De væsentligste fordele og ulemper ift. konkurrenterne:

 • Moppen løfter sig ovenpå robotstøvsugeren

 • Elegant design

 • Effektiv støvsugning og gulvvask

 • Stor vand- og støvbeholder

 • Navigation

 • Renser ikke selv moppen

 • Langsom og lidt larmende ift. konkurrenterne

 • Ikke den bedste app

Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om Roomba Combo j9+ i denne anmeldelse.

Roomba Combo j9+ vasker gulvet

Prisen på Roomba Combo j9+

Da dette er en topmodel fra iRobot er prisen også afspejlet i det. Hybrid robotstøvsugeren kan fås til 10.999 kroner.

Dette er dyrt for en robotstøvsuger, men nogenlunde hvad du også skal betale for andre topmodeller. Nogle gange er det muligt at finde robotstøvsugeren på tilbud.

Fordele ved Roomba Combo j9+

Som vist i den korte opsummering er der en række gode fordele ved denne robotstøvsuger. Her går jeg i dybden med hver enkelt fordel.

Moppen løftes ovenpå robotstøvsugeren

Hvis du er bekymret for dine gulvtæpper eller andet er dette uden tvivl en af de bedste robotstøvsugere for dig. Den løfter moppen helt op ovenpå robotstøvsugeren, og du er dermed fuldstændig sikker på at dine gulvtæpper ikke samler det mindste fugt fra gulvmoppen.

Her har konkurrenterne et problem med at deres robotstøvsugere løfter moppen op under bunden af robotstøvsugeren. Det gør at når de kører over gulvtæpper efterlader de lidt damp, eller hvis dit gulvtæppe har lange hår kan det endda ramme dit gulvtæppe i nogle tilfælde.

Roomba Combo j9+ kører rundt på gulvtæppe

Hvis du vælger en Roomba Combo j9+ over konkurrenterne i samme prisklasse forlænger du dermed levetiden på dine gulvtæpper, og slipper for en eventuel lugt af kontinuerligt våde gulvtæpper, da en Roomba Combo j9+ med garanti ikke gør dine tæpper våde.

Hvis du tvivler på at dette er rigtigt, kan jeg forsikre med at Roomba Combo j9+ har kunnet genkende tæpper ved hjælp af sit kamera i alle tests jeg har skimmet igennem.

Elegant design

Robotstøvsugeren kommer med et elegant design. Den har en diameter på 32,5 cm, og er derfor lidt mindre end andre robotstøvsugere.

Derudover er der en elegant docking station, hvor du kan opbevare ekstra klude, støvposer og så vand- og støvbeholderen som jeg nævner mere om senere.

Roomba Combo j9+ har en docking station der er noget mindre end konkurrenternes, og derfor er den mere elegant at placere i hjørner og lignende. Målene for docking stationen er 40,5 cm høj, 41 cm bred og 31 cm dyb. Du kan eventuelt måle op inden køb hvis du har ideer til hvor den skulle stå.

Roomba Combo j9+ med docking station

Derudover er den udstyret med en trælignende plade ovenpå, og kan bruges som et lille bord til planter eller andre ting du skulle have lyst til at stille på den. Bare husk det ikke må være alt for tungt så den ikke kan holde til det.

Effektiv støvsugning og gulvvask

Nok det vigtigste for en robotstøvsuger, er at den kan udføre de opgaver den er lavet til. For Roomba Combo j9+ er en effektiv støvsugning en selvfølge og gulvet bliver selvfølgelig og vasket effektivt.

Udover den kraftige sugestyrke i robotstøvsugeren er den også udstyret med noget Dirt Detective software, der gør at den starter med at rengøre typisk beskidte rum, og nogle steder kan man sætte den til at lave Duplicate Cleaning, og så er man sikker på at der bliver rent.

Når det kommer til gulvvask har den også noget software der hedder SmartScrub, og det gør at robotstøvsugeren skrubber gulvet, og dermed for langt flere pletter med, end hvis den kun vaskede hen over gulvet, som var problemet tidligere for iRobot.

Bunden af Roomba Combo j9+

Stor vand- og støvbeholder

Med den nye smarte docking station der er blevet lavet til Roomba Combo j9+, så er der selvfølgelig også en stor vand- og støvbeholder med.

 • Vandbeholderen kan holde vand nok til ca. 30 dage

 • Støvbeholderen kan opbevare snavs for ca. 60 dage

Dette betyder altså at du kun skal fylde vandbeholderen en gang om måneden og støvbeholderen ca. hver anden måned.

Dette er selvfølgelig stadig afhængigt af dit forbrug ift. hvor ofte du vasker gulvet og hvor meget snavs der opbygger sig i dit hjem.

Docking stationen til Roomba Combo j9+

Navigation

Endnu en ting der gør at denne er bedre end konkurrenterne er dens navigation. Roomba Combo j9+ bruger kamera til at navigere, og er derfor blevet programmeret til at undgå rigtig mange ting. Hvis man bruger sensorer har robotstøvsugeren sværere ved at genkende ting.

Fordi den bruger et kamera er den bedre til at komme under senge, sofaer, borde osv. fordi den kan se der er plads under, hvor andre robotstøvsugere med sensor måske ville se det som en væg.

Roomba Combo j9+ udnytter kameraet rigtig godt. Hver gang den har gjort rent og oplevet nogle nye forhindringer, sender den billeder af forhindringerne, og så kan du vælge om det er permanente eller midlertidige forhindringer den har fundet.

Dette system er rigtig når din robot lærer at finde rundt i dit hus, men kan også vise sig på sigt at være god til hvis du har ting til at stå fremme eller får nye møbler i hjemmet.

Ulemper ved Roomba Combo j9+

Nu er det tid til ulemperne. Det er vigtigt når du køber en robotstøvsuger hvad der er godt, men også hvad der er knap så godt ved den. Her får du svar på hvad der er knap så godt.

Docking station

Roomba Combo j9+ vasker ikke selv moppen

Den mest iøjnefaldende ulempe ved denne ift. konkurrenterne er at den ikke selv renser sin gulvmoppe efter hver gang den har vasket gulv. Det betyder at du selv skal skifte den ret ofte, afhængigt af hvor beskidt dit gulv er.

Faktisk er det et aktivt fravalg fra iRobots side af. De arbejder på at få lavet en robotstøvsuger der kan vaske sin egen gulvmoppe, men mener at systemet ikke helt er klar til det endnu.

Derudover henviser de til at konkurrenternes robotstøvsugere kan skabe en lugt, fordi den ikke bliver rengjort ordentligt, og så kommer der til at være noget beskidt vand, der skaber en uhygiejnisk lugt i huset.

Skal man se det med lidt positive briller, så kan man smide gulvmoppen fra robotstøvsugeren i vaskemaskinen, så den er dejlig nem at gøre rent.

Docking stationen når den er åbnet

Langsom og larmende

Roomba Combo j9+ har vist sig at være noget langsommere end konkurrenterne til at støvsuge. Det er generelt, men de første 3-5 gange den kører vil man især kunne mærke det.

Den skal lære huset at kende, og så begynder den at blive hurtigere. Dog bliver den ikke helt så hurtig som konkurrenternes robotstøvsugere. Den er ca. 20% langsommere når den har lært dit hus at kende.

Hvis du bruger den i dårlig belysning er den endnu langsommere, og i nogle tilfælde får den ikke gjort ordentligt rent. Derfor anbefales det altid at gøre det i dagslys, eller i hvert fald imens du har lys tændt i hjemmet.

Roomba Combo j9+ larmer også en smule mere end konkurrenternes robotstøvsugere, hvilket er endnu en grund til at dette ikke er en robotstøvsuger der skal bruges om natten.

Undergearet app

Der er selvfølgelig en app til din Roomba Combo j9+, hvor du kan indstille den til at gøre alt muligt. Det er ikke den mest brugervenlige app, og den kan være svær at finde rundt i.

Det er dog ikke det største problem, da den nemt kan sættes op til almindeligt brug.

Roomba Combo j9+

Konklusion

Roomba Combo j9+ er robotstøvsugeren der er lavet til den person der vil have en premium model, der er rigtig god på gulvtæpper.

Det er en super fin robotstøvsuger, men den kommer med et meget højt prisskilt. Derfor anbefales det at finde den på tilbud, hvis det er muligt.

Leder du efter en sublim robotstøvsuger der ikke behøves at være god til gulvtæpper, så kan du læse mere om konkurrentens Roborock S8.

En anden anbefalelsesværdig robotstøvsuger er den lidt simplere Roomba j9+. Du får næsten det samme, bare den ikke kan vaske gulvet.

Ellers kan du se vores anbefaling til de bedste robotstøvsugere. Har du spørgsmål så skriver du bare på mail hjemmerobot@gmail.com.

Kilder

Table of Contents
 1. Kort opsummering af Roomba Combo j9+
 2. Prisen på Roomba Combo j9+
 3. Fordele ved Roomba Combo j9+
  1. Moppen løftes ovenpå robotstøvsugeren
  2. Elegant design
  3. Effektiv støvsugning og gulvvask
  4. Stor vand- og støvbeholder
  5. Navigation
 4. Ulemper ved Roomba Combo j9+
  1. Roomba Combo j9+ vasker ikke selv moppen
  2. Langsom og larmende
  3. Undergearet app
 5. Konklusion
  1. Kilder

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.