Roomba Combo Essential - Budgetvenlig Daglig Rengøring

Martin Jensen Jun 06, 2024
32 People Read
Roomba Combo Essential i hvid
Table of Contents
 1. Kort overblik
 2. Prisen
 3. Fordelen ved Roomba Combo Essential
 4. Ulemper
 5. Design
  1. Børsterne
  2. Mop pad
  3. Batteri
  4. Beholderkapacitet
  5. Sugestyrke
 6. Funktioner
  1. Navigation
  2. Skemalagt rengøring
  3. iRobot OS App
 7. Konklusion
  1. Kilder

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Du betaler ikke én eneste krone ekstra, men jeg modtager en lille provision for at gøre denne information tilgængelig for dig.  

Roomba Combo Essential er en prisvenlig robotstøvsuger, perfekt til daglig rengøring, men ikke til dybdegående rengøring.

Denne model giver god værdi for pengene med solid støvsugning og fungerer når du ikke er hjemme. Den er dog ikke egnet til gulvtæpper.

Kort overblik

Roomba Combo Essential er en robotstøvsuger der er god til den daglige rengøring, men ikke just en grundig rengøring.

Her er et kort overblik over hvad Roomba Combo Essential er for en robotstøvsuger:

 • Værdi for pengene

 • God støvsugning

 • Rengøring når du ikke er hjemme

 • Lav vægt og højde (kan komme ind under sofa og seng)

 • Ikke beregnet til gulvtæpper

 • Støv- og vandbeholder skal tømmes og fyldes hver gang

Roomba Combo Essential i sort

Prisen

Prisen på Roomba Combo Essential er virkelig blevet trykket langt ned.

Du kan ikke få meget mere værdi for pengene i en robotstøvsuger, da den har så meget moderne teknologi og koster så lidt sammenlignet med andre Roomba modeller og modeller fra konkurrenter.

Fordelen ved Roomba Combo Essential

Der er ikke noget der gør denne robotstøvsuger vildt unik eller superspeciel.

Den store fordel ligger i at iRobot har taget deres mange års erfaring og lavet en robotstøvsuger der kun har det mest nødvendige teknologi, og så lavet den til så billig en pris som muligt.

Derfor kan du nu få en trofast robotstøvsuger, som klarer den daglige rengøring imens du ikke er hjemme.

Roomba Combo Essential til opladning

Ulemper

Den største ulempe ved denne robotstøvsuger er at du ikke får helt så god gulvvask som du gør ved andre robotstøvsugere som eksempelvis en Roborock S8.

En anden ulempe er at du altid skal tømme støv- og vandbeholderen efter en rengøring. Dette gør at støvsugningen ikke er helt så automatisk som man kan drømme om.

For at få en robotstøvsuger der tilbyder både at tømme støv- og vandbeholderen efter rengøring, så skal du op i de helt dyre modeller som en Roomba Combo j9.

Den sidste nævneværdige ulempe er at den ikke kan støvsuge gulvtæpper. Den har svært ved at genkende gulvtæpper og slå moppefunktionen fra. Til gengæld kan det så anbefales at kigge på Roomba Combo j7, der på en måde er lavet specielt til gulvtæpper.

Design

Roomba Combo Essential er rund, som det kan ses på billedet under, og så har den en diameter på 33 cm og en højde på 8 cm.

Roomba Combo Essential på gulvtæppe

Dermed kan den komme ind under de fleste sofaer og senge. Det anbefales at måle hvor høj kanten til din sofa eller seng er, hvis du har planer om at den skal støvsuge under. Der skal gerne være 2 cm ekstra så 10 cm vil være nok til at Roomba Combo Essential vil kunne støvsuge under.

Roomba Combo Essential har en vægt på 2,8 kg og er dermed en af de letteste robotstøvsugere på markedet.  

Børsterne

Roomba Combo Essential har én sidebørste, som sørger for at nå ud i hjørner og kanter, hvor den runde form ellers ikke ville kunne komme ud.

Under bunden har den en hovedbørste, som iRobot kalder en Multi-surface børste, da den består halvt af en gummibørste og halvt af stive børster, der er formet som et V så den lettere opsamler skidt.

Bunden af Roomba Combo Essential

Mop pad

Moppen der sidder under er lavet af mikrofiber og kan vaskes og genbruges op til 30 gange, hvorefter den så skal udskiftes med en ny mikrofiber moppe.

Generelt er den god til at vaske gulvet ift. den pris du betaler for robotstøvsugeren.


Du skal dog passe på med gulvtæpperne da moppen ikke kan løfte sig selv op.

Batteri

Batteriet i robotstøvsugeren er rimeligt stort, og burde være rigeligt til at kunne klare en rengøring i de fleste huse.

Den kan køre i op til 120 minutter af gangen og har et Lithium-ion batteri med en størrelse på 2600 mAh.

Beholderkapacitet

Roomba Combo Essential Beholder

Kapaciteten er ikke særlig stor, så derfor anbefales det at tømme den hver gang efter brug.

Støv- og vandbeholderen er samlet i en, hvilket gør det dejlig nemt, når du skal tømme den og fylde den op med vand igen til næste gang der skal gøres rent.

Det er desværre ikke muligt at tilkøbe en Clean Base, hvis dette er ønsket skal du investere lidt flere penge og så vil jeg anbefale at kigge på Roomba Combo i8.

Sugestyrke

Sugestyrken på denne robotstøvsuger er blevet øget med hele 20 gange ift. den ældre Roomba 600-serie, som tidligere var iRobots budgetmodeller.

Det betyder at den nye budgetmodel Roomba Combo Essential er i stand til at støvsuge effektivt og overlader meget lidt til en manuel rengøring.

På sammetid er lydniveauet for robotstøvsugeren faktisk ikke steget særlig meget, hvilket er ret imponerende med den store stigning i sugestyrke.

Roomba Combo Essential under sofa

Funktioner

Roomba Combo Essential har mange funktioner, eksempelvis er den i stand til at opfange trapper, så denne robotstøvsuger er faktisk også egnet til dig hvis du har flere etager.

Navigation

Navigationen i denne robotstøvsuger er ikke den bedste i verden. Man kan godt påstå at det er her der er blevet sparret lidt.

Roomba Combo Essential rengør i pæne linjer på langs. Desværre banker den stadig jævnligt stille og roligt ind i ting, dog ikke voldsomt hårdt.

Den bliver bedre og bedre til at navigere med tiden, da den lærer omgivelserne bedre og bedre at kende.

Den har også indbygget Spot Cleaning, så hvis den selv ser der er ekstra beskidt et sted, så gør den ekstra meget rent der og kører frem og tilbage nogle flere gange.

Roomba Combo Essential i gang med Spot Cleaning

Skemalagt rengøring

Roomba Combo Essential virker ret godt med skemalagt rengøring og rengøring imens man ikke er hjemme.

Du kan sætte den op til at gøre rent hver anden dag klokken 10, når du er taget på arbejde, ude for at gå en tur eller ved at hente dagligvarer.

Derudover kan du også indstille den til specifikt at gøre rent når du forlader hjemmet. Det gør du ved at aktivere ”Clean While I’m Away” i den tilhørende iRobot OS app.

iRobot OS App

Appen er meget lige til og brugervenligt. Det er her du styrer din robotstøvsuger og indstiller den til hvad end du har behov for.

Derudover kan du også sætte appen op med Amazon Alexa eller Google Home. Så vil du kunne navngive din robotstøvsuger og fortælle hvornår han/hun skal starte med at gøre rent.

I appen har du også mulighed for at indstille sugestyrken og vandforbruget. Der er 3 forskellige indstillinger til begge dele.

For at sætte din robotstøvsuger op i appen skal du bruge et 2,4GHz netværk. Du kan skifte din telefon tilbage til 5GHz bagefter.

Konklusion

Roomba Combo Essential er perfekt for dig der gerne vil have en billig robotstøvsuger, der sørger for at der dagligt er rent hjemme ved dig.

Den har alle de funktioner en robotstøvsuger skal have, og så får du en god daglig rengøring, der betyder at du altid kommer hjem til et rent hus eller en ren lejlighed.

Hvis du er villig til at investere lidt mere for en bedre robotstøvsuger der kan klare sig lidt mere selv, så er denne robotstøvsuger ikke for dig. Hvis du har gulvtæpper du ikke vil rulle til side hver gang, så er den heller ikke for dig.

Kilder

https://uk.pcmag.com/robot-vacuums/151717/275-roomba-combo-essential-is-irobots-cheapest-2-in-1-vacuum-and-mop

Table of Contents
 1. Kort overblik
 2. Prisen
 3. Fordelen ved Roomba Combo Essential
 4. Ulemper
 5. Design
  1. Børsterne
  2. Mop pad
  3. Batteri
  4. Beholderkapacitet
  5. Sugestyrke
 6. Funktioner
  1. Navigation
  2. Skemalagt rengøring
  3. iRobot OS App
 7. Konklusion
  1. Kilder

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Du betaler ikke én eneste krone ekstra, men jeg modtager en lille provision for at gøre denne information tilgængelig for dig.