Roborock S8 Anmeldelse - Robotstøvsuger med gulvvask

Martin Jensen Jul 15, 2024
1918 People Read
Roborock S8 med oplader
Table of Contents
 1. Kort overblik
 2. Prisen
 3. Er den bedre end konkurrenterne?
 4. Hvad mangler Roborock S8
 5. Design
  1. Børster
  2. Batteri
  3. Kapacitet
  4. Dørtrin
  5. VibraRise Mopping System
 6. Roborock Companion App
 7. Navigation
 8. Roborock S8+
 9. Konklusion
  1. Andre anbefalelinger

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Glem støvsugningen og lad nu den nye Roborock S8 gøre arbejdet for dig. Da den er udkommet i foråret 2023, har den altså nogle af de mest up to date funktioner.

Roborock S8 er lavet til at køre på hårdt gulv, hvor den både kan støvsuge og vaske gulvet.

Kort overblik

 • Lavet til hårdt gulv

 • Ikke den bedste til kæledyr

 • Rigtig god værdi for pengene

 • Kan have en del løbende udgifter

Hjørne af Roborock S8

Prisen

Til prisen får du en udmærket robotstøvsuger, der både kan støvsuge og moppe gulvet. I Elgiganten står den til 4.990 kroner, og de laver prismatch, hvis du kan finde den billigere andre steder.

Er den bedre end konkurrenterne?

Det der gør at denne skulle være bedre end andre robotstøvsuger med gulvvask, er at denne er mere effektiv til at vaske gulvet.

Den bruger Roborocks VibraRise Mopping System. Det betyder kort sagt at du ikke skal lave en manuel gulvvask helt så ofte som med andre robotstøvsugere med gulvvask, men du bør alligevel gøre det en gang imellem.

Derudover er den ikke helt så effektiv til at støvsuge som konkurrenten, Roomba Combo j7, i forskellige tests.

Den får dog klaret det meste i ordentlig kvalitet, så derfor bliver den stadig anbefalet, af os, som en af de bedste robotstøvsugere med gulvvask, efter andre som Roomba Combo j7 og Neatsvor X650 Pro.

Hvad mangler Roborock S8

Tilbehøret til robotstøvsugeren

Hvis du køber den helt dyre model er det svært at sige. Den kommer med en selvtømningsfunktion, mobil app, evne til både at støvsuge og vaske gulv og meget mere.

Noget den dog mangler er at blive testet for om hvor lang tid den kan holde, inden der kommer omkostninger til udskiftning af dele til robotstøvsugeren.

Derudover har den ikke et helt så godt filter som andre robotstøvsugere, så hvis du døjer med noget pollen eller andet allergi kan du finde andre robotstøvsugere der er noget bedre. Det kan du læse mere om her.

Roborock S8 har en utroligt lille kapacitet, så det tvinger dig næsten til at købe den med en ekstern beholder, hvilket jo ikke er oplagt hvis budgettet ikke er til det.

Roborock S8 kan også have en tendens til at larme lidt mere end andre robotstøvsugere.

Design

Roborock S8 er en rund robotstøvsuger, der er ca. samme størrelse som langt de fleste robotstøvsugere, på lige knap 35 cm i diameter.

Børster

Bunden af Roborock S8

Roborock S8 har den smarte DuoRoller Brush, som sørger for at den får det meste snavs med op, som ikke bliver støvsuget op. Robotstøvsugeren har også et par sidebørster, der hjælper med at få skidt op der ikke ligger lige under dens kørebane.

Den har dog en sugekraft på 6.000 Pa, hvilket er mere end langt de fleste robotstøvsugere. Det er dog det Roborock reklamere med, og det er ikke den reelle sugekraft. Det er derfor ikke nok til at outperform konkurrenterne Roomba Combo j7 og Neatsvor X650 Pro.

Batteri

Batteriet i Roborock S8 kan holde i minimum 90 minutter, hvis du kører den på maks sugekraft. Hvis du derimod gør det omvendt er den i stand til at holde omkring 4 timer.

Hvis den er kørt helt død skal den bruge 4,5 timer på at genoplade fuldt ud.

En ny og smart funktion er at robotstøvsugeren kan lade op når strøm er noget billigere, så den lader ikke op i de timer hvor strømmen er dyrest.

Det er især smart nu hvor der har været energikrise i Europa, og det godt kan se ud til at der kommer flere af dem.

Kapacitet

Kapaciteten i støvbeholderen er på 250 ml, hvilket er ca. halvdelen af hvad mange andre robotstøvsugere kan holde på. Vandtanken har plads til 300 ml, hvilket er fint, men det kræver stadig jævnlig opfyldning.

Vandtanken til Roborock S8

Dørtrin


Den er ikke lavet til dørtrin. Den er til gengæld rimeligt let at flytte, så du kan løfte den hen over dørtrin, hvis dine dørtrin er for høje til robotstøvsugeren. Du kan læse meget mere om dørtrin og robotstøvsugere.

VibraRise Mopping System

Det er dette der virkelig gør at Roborock adskiller sig fra konkurrenterne.

Roborock S8 bruger dette system, som gør at robotstøvsugerens vådmoppe laver små vibrationer, som gør at den kan få meget mere snavs af.

Andre robotstøvsugere har en moppe, hvor der bare kører hen over gulvet, hvor denne istedet vibrere/skrubber gulvet noget mere grundigt.

Alt det du får med i pakken når du bestiller robotstøvsugeren

Roborock Companion App

Appen har mange funktioner, men det har konkurrenternes apps også.

I appen kan du planlægge rengøringer, opsætte No-Go zoner for din Roborock, se et 3D kort over dit hus og se meget mere om hvad din robotstøvsuger har brug for.

Du kan gøre så rengøringen stort set sker automatisk, mellem hver rengøring skal du bare huske at tømme den for snavs og fylde den op med vand igen efter, hvis du vælger i appen at den også skal vaske gulvet.

Navigation

Her bruger den Roborocks PreciSense LiDAR Navigation, som er endnu et fancy udtryk for at den snildt kan finde rundt, og sjældent kommer til at sidde fast.

Alle robotstøvsugere kan sidde fast, men denne er klog nok til at det sker rigtig sjældent som med de fleste andre helt nymoderne robotstøvsugere.

Roborock S8+

Roborock S8+

Kigger du på den smarte model, hvor den kommer med en ekstern beholder, så hedder den Roborock S8+ istedet for bare Roborock S8.

Denne model fikser problemet med en lille støvbeholder, og så skal du nøjes med at tømme støvbeholderen en gang hver 7. uge.

Den koster dog også lige lidt mere, du kan faktisk få den til 6.699 kr., hvilket er omkring 1.700 kroner mere end for bare Roborock S8.

Konklusion

Roborock S8 er en robotstøvsuger med gulvvask der har en del mangler. På trods af dette er det en god robotstøvsuger til prisen, men der findes bedre alternativer.

Den mangler lidt kvalitet, og virker lidt som noget der er blevet pushet ud på markedet kort efter Roborock S7, for at sælge nogle flere robotstøvsugere, ligesom Apple der pusher nye iPhones ud på markedet hvert år, uden de helt revolutionerende nye teknologiske fremskridt.

Andre anbefalelinger

Vi anbefaler også et par andre robotstøvsugere. Hvis du er interesseret i en større model anbefaler vi klart at kigge forbi Tech-Vejlederen, der har lavet en dybdegående analyse af den nye flagskibsmodel Roborock S8 MaxV Ultra. De beskæftiger sig med grundige anmeldelser af teknologi.

Min anbefaling er istedet at tage et kig på enten den lidt dyrere Roomba Combo j7 eller den lidt billigere Neatsvor X650 Pro.

Table of Contents
 1. Kort overblik
 2. Prisen
 3. Er den bedre end konkurrenterne?
 4. Hvad mangler Roborock S8
 5. Design
  1. Børster
  2. Batteri
  3. Kapacitet
  4. Dørtrin
  5. VibraRise Mopping System
 6. Roborock Companion App
 7. Navigation
 8. Roborock S8+
 9. Konklusion
  1. Andre anbefalelinger

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.