Roomba Combo 1138 - TEST

Martin Jensen May 29, 2024
361 People Read
Roomba Combo 1138
Table of Contents
 1. Billig robotstøvsuger der kan moppe
 2. Ulemper
 3. Design
  1. Gulvmoppen
  2. Børster
  3. Sensorer
  4. Andre nødvendigheder
 4. Appen
 5. Navigationsmønstre
 6. Rengøringsmiddel
 7. Vedligehold
 8. Tilbehør
 9. Konklusion

Denne robotstøvsuger er ikke længere i iRobots sortiment, men kan stadig købes på andre hjemmesider. Vi henviser derfor til enten Roomba Combo Essential eller den lidt dyrere Roomba Combo i8.

Leder du efter en billig robotstøvsuger der også kan moppe, så er Roomba Combo 1138 lige for dig.

 

Den er lavet til dig der bor i en lille lejlighed med hårde gulve hele vejen rundt.

Billig robotstøvsuger der kan moppe

 

Det vildeste ved denne robot er at den både er i stand til at støvsuge og vaske gulvet på samme tid, og så koster den ikke mere end 2.299 kroner.

 

Robotstøvsugeren kan tilkobles iRobot Home Appen, og derigennem har du kontrol over robotten, og du har utroligt mange forskellige måder at programmere Roomba Combo 1138 på.

 

Alt dette plejer man at skulle betale mange flere penge for, men her for du en billig robot der kan næsten det hele. Den er endda i stand til at gøre det i en acceptabel kvalitet, så du ikke skal bekymre dig om gulvrengøring dagligt.

 

Forventer du et finere selskab bør du dog stadig selv lige overveje at klare en grundig gulvvask, selvom det i de fleste tilfælde ikke vil være nødvendigt.

Roomba Combo 1138 støvsuger gulvtæppe og støder ind i sofaben og vender om

 

Ulemper

 

Som alle andre robotter har den også nogle ulemper. De væsentligste er at støvsugningen ikke er i tiptop som ved andre Roomba robotstøvsugere. Kig eventuelt på Roomba j7+ som udelukkende er en robotstøvsuger.

 

Derudover kan det være svært at finde information om robotstøvsugeren på internettet, så derfor har du mest brugermanualen og iRobots kundeservice at læne dig op ad.

 

Det kan også være svært at finde andre gode tests med Roomba Combo 1138.

 

iRobot har dog en god kundeservice, og det burde ikke være et problem at få hjælp.

 

Derudover skal du hver gang den skal støvsuge og vaske gulv fjerne de forhindringer der kan være. Det kan være ting som sko, strømper, ledninger, hundelegetøj osv.

Roomba Combo 1138 vasker gulvet

 

Design

 

Den er ligesom de fleste robotstøvsugere rund, og dens dimensioner er ca. 8 cm høj og 35,5 cm i diameter.

 

Derudover er den udstyret med disse ting:

 

 • Gulvmoppe

 • Børster

 • Sensorer

 • Andre nødvendigheder

 

Læs mere om dem herunder.

 

Gulvmoppen

 

Den er udstyret med en stor gulvmoppe, der kan vaske gulvet. Robotstøvsugeren skrubber ikke, men man kan sige at den vasker hen over gulvet.

 

Gulvmoppen fylder ca. halvdelen af bunden af robotstøvsugeren. Se billedet.

Bunden af Roomba Combo 1138

 

Børster

 

Roomba Combo 1138 har 3 børster. Den har 2 sidebørster der sørger for at få snavs ind under robotstøvsugeren, og de sørger for at alle hjørner og kanter bliver støvsuget.

 

Den sidste børste sidder midt under bunden, og det er en blanding mellem en silikone- og børstet nylonbørste. Det gør at den effektivt kan samle snavs.

 

Man skal dog være opmærksom på at der både kan samle sig hår i hovedbørsten og de 2 sidebørster. Det kan især være et problem med hovedbørsten, når den er en hybridbørste.

 

Sensorer

 

Den er udstyret med de mest nødvendige sensorer. Det betyder at den har sensorer til trapper, og så en sensor til at registrere hvilket underlag den kører på, meget brugbart ved tæpper.

 

Selvom den kan registrere tæpper, vil jeg ikke anbefale denne hvis du har tæpper, men i stedet kigge på Roomba Combo j7+.

 

Andre nødvendigheder

 

Andre nødvendigheder indeholder ting som hjul, opladningsstik til Home Base-stationen, filter, batteri og tænd og sluk knap.

 

Batteriet er af typen Ni-Mh, og det er lidt forskelligt for de normalt brugte Li Ion batterier. Derfor skal du være opmærksom på at du ikke selv prøver at skifte batteriet, men kun køber originale batterier fra iRobot.

 

Batteriet skal bruge ca. 240 minutter på en fuld opladning, og derfra kan den gøre rent i ca. 90 minutter. Den kommer med en smart genoplad og fortsæt funktion.

 

Roomba Combo 1138 har et stærkt filter, som filtrer langt de fleste allergener, og som sørger for et sundt indeklima.

Roomba Combo 1138 støvsuger et tæppe

 

Appen

 

iRobot Home Appen er meget brugervenlig, og du kan nemt og simpelt opsætte Roomba Combo 1138. I appen skal du bare have sat den op med Wi-Fi, og så har du fuld kontrol.

 

Du skal være opmærksom på at robotstøvsugeren er mest effektiv, hvis den altid har stabil internetforbindelse, så hvis du har nogle kroge i hjemmet skal du være opmærksom på det.

 

I appen kan du navngive din robotstøvsuger, og oprette stemmestyring, så du lettere kan starte en rengøring uden overhovedet at løfte en finger. Den er kompatibel med Google Home og Amazon Alexa.

 

I appen kan du også aktivere spot rengøring, hvis du synes der er et bestemt område der skal rengøres ekstra grundigt.

 

Navigationsmønstre

 

Robotten har 2 forskellige navigationsmønstre. Du kan vælge mellem de 2 forskellige i appen.

 

De to forskellige er rengøring i lige linjer og reaktiv navigation. Forskellen er at den ene gør rent i linjer, og den anden skifter retning når den møder et objekt der stopper den.

 

Begge systemer ændrer retning ved møde med et objekt, den ene vender bare 180 grader, og den anden vælger en tilfældig rute.

 

Rengøringsmiddel

 

Det er vigtigt at du bruger iRobots rengøringsmiddel. Det hedder Braava Jet Hard Floor Cleaning.

 

Når du bruger dette produkt er det vigtigt at følge brugsanvisningen på flasken. Koncentratet skal blandes med vand, og kan ved for høj en koncentration skade dit gulv.

 

Vedligehold

 

Der er altid noget vedligeholdelse ved sådan en robotstøvsuger. Her er et billede fra manualen, hvor du kan se hvad du bør gøre og hvor ofte du bør gøre det.

Vedligeholdelse til Roomba Combo 1138

 

Tilbehør

 

I pakken med robotstøvsugeren får du lidt tilbehør med. Det indebærer:

 

 • Home Base-ladestation

 • Ledning

 • 3 mikrofiberklude

 • 3 filtre

 

Det er altid rart med lidt ekstra tilbehør, da disse uden tvivl skal udskiftes på et tidspunkt.

 

Konklusion

 

Det er en fantastisk robotstøvsuger med moppe ift. prisen. Den har selvfølgelig nogle ulemper, som fx at man altid skal flytte objekter der ligger i vejen, men den gør generelt et godt job når den er i gang.

 

Når du ikke kan finde andre robotstøvsugere med moppe til samme priser og når den har en forholdsvis høj kvalitet, så gør det denne robotstøvsuger til en af de bedste markedet.

Table of Contents
 1. Billig robotstøvsuger der kan moppe
 2. Ulemper
 3. Design
  1. Gulvmoppen
  2. Børster
  3. Sensorer
  4. Andre nødvendigheder
 4. Appen
 5. Navigationsmønstre
 6. Rengøringsmiddel
 7. Vedligehold
 8. Tilbehør
 9. Konklusion