IRobot Roomba j7+ test - Hjemmerobot

Martin Jensen Oct 25, 2023
717 People Read
Roomba j7 set forfra
Table of Contents
 1. Roomba j7 er unik
  1. P.O.O.P.
  2. Selvtømning 60 gange
  3. Støvsuger når du ikke er hjemme
 2. Pris
 3. Clean base
  1. Støvsugerens kapacitet
  2. Op til 60 støvsugerbeholdere
  3. Autotømning (larmer meget)
 4. Støvsuge evne
  1. Gummibørster
  2. Lang sidebørste
  3. Ting man skal vide om støvsugningen
 5. Design
 6. Batteri
  1. Køretid
  2. Ladetid
 7. Funktioner
  1. Rengøring i linjer
  2. Sensorer til skranter
  3. Obstacle Avoidance (P.O.O.P.)
  4. Kun 1 knap på robotten
 8. iRobot home appen
 9. Service
  1. Skal tømme beholderen
  2. Rengøre HEPA-filteret
  3. Check børster
 10. Konklusion

Disclosure: Denne side indeholder sponsorerede links, og kan give provision til forfatteren, hvis der købes gennem disse links. 

Her på siden kan du blive klogere på iRobots Roomba j7+. Du bør læse med her, hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger med alle de nyeste og højteknologiske features.

Roomba j7 minder på mange måder om den lidt billigere Roomba i7. Roomba j7 er en smule nyere og kommer derfor med nogle lidt mere unikke og super fede features.

 

Personligt vil jeg vurdere robotten på en skala fra 1-10 til at være en god 9. Køb robotten i dag for 3.999 kroner og for 6.499 kroner med en ekstra beholder.

Roomba j7 støvsuger et gulvtæppe

 

 

Roomba j7 er unik

 

Roomba j7 kommer med mange nye og smarte features, her af 3 af dem der gør j7 helt speciel og unik.

 

P.O.O.P.

 

Det første der gør denne robot unik, og det mest bemærkelsesværdige, er iRobots P.O.O.P. løfte. Du kan få erstattet din robot med en ny ved eventuelle uheld. Læs mere om det længere nede.

 

Selvtømning 60 gange

 

Det andet er evnen til at tømme sig selv helt op til 60 gange, hvor man ikke skal bekymre sig om at tømme robotstøvsugeren.

 

Støvsuger når du ikke er hjemme

 

Det tredje er at den automatisk kan indstilles til at støvsuge når du forlader hjemmet (geofence technology), så den ikke forstyrre dig når du er hjemme.

 

 

Udover disse 3 features er det selvfølgelig en vildt effektiv og super moderne robotstøvsuger, der faktisk også klarer det bedre end mange andre støvsugere i forskellige tests.

Pris

Der er forskel på kundeservicen de forskellige steder, og derfor anbefaler vi altid at købe ved producenten.

Hvis du køber en Roomba j7 ved iRobot koster den i sig selv 3.999 kr., hvilket faktisk er en meget god pris for en robotstøvsuger der kan det hele.

Vil du have opgraderingen med Roomba j7+, så skal du betale kr. 6.499. Det er en prisstigning på kr. 2.500, men du sparer også meget tid, ved at robotstøvsugeren kan tømme sig selv.

Alt i alt er det nogle meget konkurrencedygtige priser de kører med ved iRobot.

 Roomba j7 i sin kompakte clean base

Clean base

 

Som alle de andre iRobot robotstøvsugere kommer j7 også med en clean base, men j7 kommer med en noget mere unik og funktionel ekstern beholder end de andre.

 

Dette er stadig en ting som iRobot gør bedre end konkurrenterne, og det er super praktisk og funktionelt.

 

Støvsugerens kapacitet

 

Robotstøvsugeren har selv kun en kapacitet på 0,4 liter, hvilket er en smule under standarden.

 

Op til 60 støvsugerbeholdere

 

Det er dog ikke et problem at den kun kan opbevare 0,4 liter i sig selv, da den eksterne beholder kan opbevare op til 24 liter, så det svarer til at den kan tømme sig selv op til 60 gange.

 

Autotømning (larmer meget)

 

Robotstøvsugeren tømmer sig selv over i den eksterne beholder, så du skal ikke bekymre dig om at få det gjort. Du skal bare tømme den eksterne beholder en gang hver anden måned, afhængig af hvor meget støv og snavs du samler i dit hus.

 

Når robotstøvsugeren tømmer sig selv, larmer det forholdsvist meget. Lydniveauet rammer op på 77 dB, hvilket er mere end de fleste manuelle støvsugere, men robotten kan klare dette når du ikke er hjemme.

 

Støvsuge evne

 

Denne robotstøvsuger støvsuger i de fleste tests 99% af alt snavs og smuds op, og det er uanset underlaget, så både tykke gulvtæpper og hårdt gulv.

 

 

-       Kan støvsuge lange hår uden at de vikler sig omkring robotten

-       Har svært ved at rengøre i mørke

-       Den er hurtig til at gøre rent i huset

 

Gummibørster

 

Roomba j7 er udstyret med effektive gummibørster under bunden, som gør at den let kan samle snavs op.

Roomba j7 fra bunden med gummibørste og sidebørste monteret

 

Lang sidebørste

 

Robotstøvsugeren er også udstyret med en lang sidebørste, så den kan nå helt ud i alle hjørnerne. Børsterne er lange nok til at robotten kan nå ud i hjørner.

 

Ting man skal vide om støvsugningen

 

Roomba j7 klarer det noget bedre end de fleste robotstøvsugere på flere parametre.

 

For det første kan den klare støvsugning af lange hår uden at de vikler sig ind i børsterne.

 

Roomba j7 har svært ved at støvsuge i mørke, og tager kun de områder hvor der er lys nok til at den kan se, så hvis den støvsuger om natten er der områder som ikke bliver støvsuget.

 

Robotstøvsugeren er noget hurtigere end andre robotstøvsugere, og kan derfor rengøre et stort område på relativt kort tid. Batteriet er herfor ikke så stort som på andre robotstøvsugere.

 

Design

 

Roomba j7 er ligesom de fleste robotstøvsugere rund. Den har en højde på 8,7 cm og en diameter på 33,8 cm. Robotten vejer kun 3,4 kg.

 

Med robottens design kan den ligesom de fleste andre iRobot modeller klare dørtrin på maksimum 2 cm, afhængigt af formen på dørtrinnet.

 

HEPA-filteret sørger for at udledningen fra robotten er sund, og at der ikke bliver hvirvlet støv og allergener ud i rummet.

 

Batteri

 

Roomba j7 kommer med et lithium ion batteri, og kan på en opladning støvsuge op til 300 kvadratmeter.

 

Køretid

 

Robotstøvsugeren har en køretid på omkring 75 minutter, når den er fuldt opladt.

Roomba j7 støvsuger under en stol og undgår stolebenene

 

Ladetid

 

Opladningstiden ligger på 180 min, når robotten er helt flad.

 

Roomba j7 har en turboopladningsfunktion, så de første 80% af batteriet bliver ladt op på meget mindre tid, hvor de sidste 20% så tager lidt længere tid at lade op.

 

Funktioner

 

Her er et lille udklip af funktioner robotstøvsugeren har. Langt de fleste funktioner tilgås via iRobot Home-appen, som du kan læse mere om længere nede.

 

Rengøring i linjer

 

Måden hvorpå iRobot Roomba j7 gør rent er ved at scanne rummet, og så kører den i linjer på langs af rummet, hvor den så kører udenom eller under forhindringer der skulle stå i vejen.

 

Sensorer til skranter

 

I dag har alle robotstøvsugere sensorer der sørger for at den ikke kører ud over en skrant, og iRobot Roomba j7 er ikke nogen undtagelse her.

 

Obstacle Avoidance (P.O.O.P.)

Roomba j7 undgår her 6 forskellige produkter ved hjælp af sensorer

 

 

Kan undvige forhindringer fuldstændig vha. Obstacle Aboidance. Dette fungere ved at den tager billeder af ting, som den ikke selv kan genkende fra tidligere støvsugninger, og sender til appen, hvor man så kan se billedet og beslutte om det er et midlertidigt objekt eller et permanent objekt, som den så også vil undgå i fremtiden.

 

iRobot har lavet noget der hedder P.O.O.P. (Pet Owner Official Promise) som gør at de garanterer en ny robotstøvsuger til dem der skulle opleve at deres j7 har kørt ind i et eventuelt kæledyrs efterladenskaber.  

Dette er helt unikt, og viser hvor selvsikre iRobot er i deres teknologi. Du kan læse meget mere om P.O.O.P. på iRobots hjemmeside her.

 

Kun 1 knap på robotten

 

Endnu en ting, som man ikke ser på mange robotstøvsugere med som er på iRobot Roomba j7 er at den på selve robotstøvsugeren kun har 1 knap. Dette gør til gengæld at langt det meste skal styres gennem robottens app.

 

iRobot home appen

Roomba j7 kan forbindes med iRobot Home-appen, hvor langt størstedelen af robottens funktioner kan tilgås. Herunder er alle de smarte funktioner:

 

 • Imprint Smart Mapping

 • Imprint Link

 • Zone rengøring

 • Skemalagt rengøring

 • Stemmestyring

 • Geofence technology

 • Start og pause rengøring

 • Send robotten tilbage til basen

 • Historie over tidligere rengøring

 • Tracker hvor lang tid den har gjort rent

 • Error reports

 • Service

 • On-board camera

 

Nogle af funktionerne er nærmere beskrevet herunder.

iRobot home-appen med en færdiggjort rengøring

 

 • Imprint Smart Maps

 

Gør at din iRobot Roomba j7 kan kortlægge dit hus og huske objekter, og dermed planlægge den hurtigste rengøring af dit hus. Dette gør den helt uden du skal blande dig, og efter den har støvsuget dit hus et par gange, kan du se dit hus i din app.

 

 • Imprint Link

 

Denne feature gør at du kan koble en støvsugning sammen med en eventuel Braava Jet, som er iRobots mopperobot, og så kan du både få støvsuget og vasket gulv.

 

 • Zone rengøring

 

Du kan lave zoner hvor du kan vælge at din Roomba j7 skal støvsuge eller vælger specifikke områder, hvor den ikke skal støvsuge.

 

Hvis du har nogle rum der er mere trafikerede og samler mere snavs, kan du med fordel vælge at disse rum skal støvsuges noget oftere.

 

Hvis du har områder med børnelegetøj eller nogle vandskåle til kæledyr, kan du benytte en Keep Out Zone, så robotstøvsugeren undgår disse områder.

 

 • Skemalagt rengøring

 

Du kan skemalægge rengøringen nu, så der bliver gjort rent klokken 10 hver dag, hvis du er på arbejde midt på dagen.

 

 • Geofence technology

 

Med denne teknologi har iRobot gjort at Roomba j7 selv kan starte når du forlader din grund. Dette kræver en lille smule opsætning, men er superpraktisk når det kører.

 

 • Service

 

Du kan se hvis robotten har brug for snarlig service, det kan bl.a. være softwareopdateringer og andet nyt indhold fra iRobot.

 

 • On-board camera

 

Du kan følge med i hvor robotten gør rent gennem appen, også selvom du ikke er hjemme.

iRobot Roomba j7 indpakning og indhold

 

 

Service

 

Denne robotstøvsuger kræver ikke meget service, men den kræver som alle robotstøvsugere en lille smule service i det daglige.

 

Skal tømme beholderen

 

Du skal tømme den eksterne beholder, når robotstøvsugeren har tømt sig selv omkring de 60 gange. Det kan være en god ide at tjekke den en gang om måneden i hvert fald.

 

Rengøre HEPA-filteret

 

Det HEPA-filter der sidder i robotten skal gøres rent. Det tager ikke mere end 3 minutter, og skal gøres ca. 1 gang om ugen.

 

Check børster

 

Du skal også huske at tjekke de børster som sidder fast under bunden af din robotstøvsuger.

 

Jeg skrev tidligere at Roomba j7 ikke fik viklet lange hår ind i børsterne, men det er dog stadig noget som kan forekomme, og du bør derfor også tjekke bunden en gang om ugen, for at sørge for at børsterne ikke bliver blokeret.

 

Du kan med fordel også afmontere børsterne helt, og sørge for at der ikke er nogen indenunder, dette tager ikke mere end 3 minutter at tjekke, hvis du har en skruetrækker klar.

Konklusion

Denne robotstøvsuger er fantastisk til de hjem der søger en robotstøvsuger der kan det hele. Det er et highend produkt, og iRobot har altid været noget man kan stole på.

Der er mange gadgets ved denne robotstøvsuger, og man behøves ikke på nogen måde at lege med dem alle for at få værdien ud af robotstøvsugeren, da alle gadgets bare er en form for ekstra ting den har.

I mit tilfælde ville jeg købe den, hvis jeg havde et behov for at få støvsuget et areal på mere end 80 kvadratmeter.

Hvis du vil kigge på en robotstøvsuger der også kan vaske gulv samtidig kan vi med fordel anbefale Roomba Combo j7.

Table of Contents
 1. Roomba j7 er unik
  1. P.O.O.P.
  2. Selvtømning 60 gange
  3. Støvsuger når du ikke er hjemme
 2. Pris
 3. Clean base
  1. Støvsugerens kapacitet
  2. Op til 60 støvsugerbeholdere
  3. Autotømning (larmer meget)
 4. Støvsuge evne
  1. Gummibørster
  2. Lang sidebørste
  3. Ting man skal vide om støvsugningen
 5. Design
 6. Batteri
  1. Køretid
  2. Ladetid
 7. Funktioner
  1. Rengøring i linjer
  2. Sensorer til skranter
  3. Obstacle Avoidance (P.O.O.P.)
  4. Kun 1 knap på robotten
 8. iRobot home appen
 9. Service
  1. Skal tømme beholderen
  2. Rengøre HEPA-filteret
  3. Check børster
 10. Konklusion

Disclosure:  Denne side indeholder sponsorerede links, og kan give provision til forfatteren, hvis der købes gennem disse links.