De mest lydsvage robotstøvsugere

Martin Jensen Jun 16, 2024
522 People Read
Lydsvag robotstøvsuger
Table of Contents
 1. Roomba j7
  1. Roomba j7+
 2. Roomba i7
  1. Roomba i7+
 3. Roborock Q Revo
 4. Neatsvor X500
 5. Sugestyrke
 6. Larm ved tidligere modeller
 7. Spørgsmål
  1. Hvor meget larmer en robotstøvsuger?
  2. Hvad er en dB?
  3. Hvor meget larmer en decibel?
  4. Hvordan måler man decibel?
 8. Kilder

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Du har måske en robotstøvsuger, men er blevet træt af at den larmer så meget. Det er et meget almindeligt problem, men der er gode nyheder, fordi i dag kan du finde mange robotstøvsugere der også er støjsvage.

 

I dag er der mange flere der arbejder hjemmefra, og det betyder at der bliver mere beskidt, og at der er brug for mere rengøring.

 

Her er listen over de robotstøvsugere, der larmer mindst og stadig støvsuger effektivt:

 

 • Roomba j7

 • Roomba i7

 • Roborock Q Revo

 • Neatsvor X500

 

Man måler lydstyrke i decibel og skriver det som dB. Her kan du se ca. hvad der larmer hvor meget.

 

Decibelskala

 

Roomba j7

 

Roomba j7 er den mest effektive og lydsvage robotstøvsuger. Den har et lydniveau på omkring 55 dB. Lydniveauet stiger og falder afhængigt af hvor kraftig sugestyrke du vælger i appen der lavet til Roomba j7.

 

Udover det er en lydsvag robotstøvsuger er den også perfekt til så mange andre ting. Læs mere om den lydsvage Roomba j7.

Støjsvag robotstøvsuger

 

Roomba j7+

 

Der findes også en plusmodel, hvor man oveni robotstøvsugeren får en ekstern støvbeholder.

 

Robotstøvsugeren larmer stadig lige så meget, men når robotstøvsugeren skal tømme sig selv i den eksterne beholder, larmer det lidt mere. Her kan den komme op på 76 dB, hvilket er ret meget.

 

Roomba i7

 

Roomba i7 er faktisk mere lydsvag end Roomba j7. Den har et lydniveau på 53 dB, og er en af dem med det laveste lydniveau du kan finde.

 

Det er en meget brugervenlig robotstøvsuger, og igen kan du skrue op og ned for sugestyrken i appen, og dermed lydniveauet fra robotstøvsugeren.

 

Roomba i7 er en meget lydsvag robotstøvsuger, men stadig meget effektiv. Læs mere om den brugervenlige roomba i7.

Støjsvag robotstøvsuger

 

Roomba i7+

 

Du kan også købe en plusmodel, hvor den kommer med en ekstern støvbeholder. Dette er meget praktisk, og gør arbejdet endnu nemmere for dig.

 

Robotstøvsugeren larmer stadig lige meget, men når den skal tømme sig selv i den eksterne beholder larmer den noget mere, og kan ramme helt op til 74 dB.

Roborock Q Revo

Med Roborock Q Revo får du en lydsvag robotstøvsuger der normalt ligger på ca. 54 dB. Ved maks sugestyrke kan den komme op på 60 dB, men det sker sjældent. Lær mere om Roborock Q Revo.

Neatsvor X500

En både billig og støjsvag robotstøvsuger. Der god til at støvsuge, koster ikke særlig meget og så larmer den ikke særlig meget. 

Faktisk kommer Neatsvor X500 meget sjældent op over 55 dB og er derfor en af de mindst larmende på markedet.

 

Sugestyrke

 

Generelt ved langt de fleste robotstøvsugere gælder det at du kan skrue op og ned for sugestyrken, og dermed også lydniveauet.

 

De nævnte robotstøvsugere ovenover kan også larme noget mere end det er beskrevet, hvis man vælger at skrue dem op på maksimum.

Larm ved tidligere modeller

 

Generelt er robotstøvsugerne i dag blevet meget bedre, til at larme mindre, end de var for bare 10 år siden.

 

Det kan man også se på Roomba modellerne, hvor både Roomba j7 og Roomba i7 er ret nye modeller, men kigger man på de ældre modeller som f.eks. 900-serien har de et lydniveau på omkring 70 dB.

En ikke så støjsvag robotstøvsuger

 

Spørgsmål

 

Der er altid nogle spørgsmål, og her har vi prøvet at svare på nogle af de mest almindelige. Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål her, så kan du sende en mail til hjemmerobot@gmail.com, og så vil jeg svare så hurtigt som muligt.

 

Hvor meget larmer en robotstøvsuger?

 

Det er meget forskelligt, men næsten alle robotstøvsugere har et støjniveau på mellem 50-80 dB. Du kan ved langt de fleste robotstøvsugere justere støjniveauet, ved at skrue op og ned for sugestyrken, i en app eller direkte på robotten.

 

Hvad er en dB?

 

En dB er en forkortelse for en decibel, som er en måde at måle lyd på.

 

Hvor meget larmer en decibel?

 

Det er svært at sige hvor meget en dB larmer. Decibel er dog blevet standarden for at måle lyd, og man kan let sætte det i perspektiv.

 

Hvis man hvisker, er støjniveauet typisk på ca. 10-20 dB, og ved en normal samtale er lydniveauet på 50-60 dB. Hæver man det til 80-90 dB, så vil det svare til en larmende restaurant eller trafikken i myldretid.

 

Kommer man over 90 dB, kan det betragtes som meget støj. Her kan du finde ting som motorcykler, værktøjsmaskiner som en rundsav, en rockkoncert som normalt ligger på omkring 110 dB eller sågar en raketopsendelse, som kan komme helt op på 180 dB.

 

Hvordan måler man decibel?

 

Man måler decibel ved at bruge en decibelmåler. Den fungere typisk ved at en nål eller et display, viser hvor højt lydniveauet er på det aktuelle tidspunkt.

 

Kilder

 

Som kilder til at finde lydniveauet af de forskellige robotstøvsugere har jeg brugt disse hjemmesider:

 

Table of Contents
 1. Roomba j7
  1. Roomba j7+
 2. Roomba i7
  1. Roomba i7+
 3. Roborock Q Revo
 4. Neatsvor X500
 5. Sugestyrke
 6. Larm ved tidligere modeller
 7. Spørgsmål
  1. Hvor meget larmer en robotstøvsuger?
  2. Hvad er en dB?
  3. Hvor meget larmer en decibel?
  4. Hvordan måler man decibel?
 8. Kilder

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.