Robotstøvsuger iRobot Roomba i7

Martin Jensen Oct 25, 2023
967 People Read
iRobot Roomba i7
Table of Contents
 1. iRobot og Roomba
 2. Clean base
 3. iAdapt-funktion
 4. Støjniveau
 5. Sugeevne
 6. Design
 7. Unikke features
 8. Dirt Detect
 9. Batteri
 10. Opladning
 11. Keep out zone
 12. Stemmestyring
 13. App-funktioner
 14. Den lærer at kende dit hus
 15. Priser
 16. Roomba i7 test
 17. Roomba i7 anmeldelser
 18. Konklusion
  1. Alternativer
  2. Hvor meget suger Roomba i7 robotstøvsuger?
  3. Hvad er forskellen på Roomba i7 og Roomba i7+?
  4. Hvor ofte skal man tømme iRobot Roomba i7 robotstøvsuger?

Disclosure: Denne side indeholder sponsorerede links, og kan give provision til forfatteren, hvis der købes gennem disse links. 

Gør rengøringen 1000 gange nemmere, med en iRobot Roomba i7 robotstøvsuger som er en af de bedste robotstøvsugere på markedet. Denne Roomba i7 robotstøvsuger er særligt effektiv og har mange innovative og unikke features. Personligt vil jeg vurdere robotten på en skala fra 1-10 til at være 8, og det er noget af det bedste jeg har mødt.

Roomba i7 har en tilkøbsmulighed, der gør det muligt for støvsugeren selv at tømme sin beholder, når den er fyldt. Dette gør rengøringen meget nemmere og mere bekvem for dig.

Robotten kan købes for 2.999 kroner her, og robotten med ekstra ekstern beholder kan købes her for 5.499 kroner.

Roomba i7 på tykt gulvtæppe

iRobot og Roomba

iRobot Roomba i7 robotstøvsuger er den nyeste i rækken af Roomba-robotstøvsugere i i-serien.

iRobot Roomba i7 er udstyret med mange smarte funktioner som imprint smart mapping, stemmestyring via Google Home eller Amazon Alexa, iAdapt med patenteret vSLAM teknologi og et smart clean base system.

Roomba-robotstøvsugere er kendt for at være meget effektive, og iRobot Roomba i7 er ingen undtagelse. Denne model er udstyret med en række avancerede funktioner, der gør rengøringen endnu nemmere.

 

Clean base

Roomba i7 har en kapacitet på 0,4 liter, men man kan tilkøbe en ”clean base” beholder, som kan have 30 fulde støvbeholdere fra robotstøvsugeren (12 liter), så du ikke skal tømme robotten så ofte.

Robotstøvsugeren sørger selv for at tømme sig i clean base beholderen, når den er fuld, og fortsætter rengøringen igen bagefter. Den eksterne støvbeholder sidder sammen med opladerstationen.

Roomba i7+

iAdapt-funktion

iRobot Roomba i7 indeholder også den ultraskarpe og højteknologiske iAdapt teknologi. Denne funktion gør det muligt for Roomba at tilpasse sig dine omgivelser og lære husets indretning at kende.

Det nye og patenterede vSLAM, iAdapt 3,0 teknologi, gør det muligt for Roomba i7 at genkende og adskille enkelte rum, så Roomba efter den har været i gang et par gange kan genkende husets indretningen.

Video af vSLAM teknologien lavet af iRobot

Støjniveau

iRobot Roomba i7 er forholdsvist støjsvag af en robotstøvsuger, med en dB på 60. Dette er rart, så man går og bliver træt af larmen, men det vil dog stadig en del baggrundsstøj.

 iRobot Roomba i7 støvsuger et gulvtæppe

Sugeevne

Roomba i7 har er særdeles god sugeevne når man tænker på at lydniveauet kun er på 60 dB. Den suger hundehår op, selv fra tykke gulvtæpper, hvilket mange robotstøvsugere har svært ved.

Den generelle sugeeffekt er på 1700 Pa, men den kan øge sugeevnen ved hjælp af Dirt Detect teknologien, som bliver gennemgået længere nede.

Robotstøvsuger støvsuger et trælaminat gulv

Design

Roomba i7 er rund, og er udstyret med en sidebørste der tager støv og snavs, som robotten ikke kan fange med sin runde form.

Denne Roomba kan tage trin på op til 1,6 cm. iRobot Roomba i7 er 9 cm høj og er 35 centimeter i diameter, og har en vægt på 3,4 kg.

 

Unikke features

Roomba i7 har også Dual Multi Surface-gummibørster under bunden, der gør robotten i stand til at støvsuge langt mere smuds og snavs end andre robotstøvsugere.

Derudover har iRobot Roomba i7 endnu en feature som gør rengøringen mere effektiv, et såkaldt High Efficiency Filter, som sørger for at selv de mindste partikler som pollenallergier bliver støvsuget op.

Bunden af iRobot Roomba i7

Dirt Detect

iRobot Roomba i7 har en unik teknologi der gør den i stand til at se hvor der er ekstra beskidt.

Dette bruger den til at øge sugeevnen på bestemte områder, og sørger for at rengøringen sker fyldestgørende.

 

Batteri

Roomba i7 kommer ikke med det største batteri. Den er indrettet med et lithium ion batteri der kan holde 1800 mAh. Lithium ion batteriet gør det i stand til at støvsuge i 75 minutter før den skal lade op igen.

Roomba i7 og clean base

Opladning

Roomba er selvfølgelig udstyret med genoplad og fortsæt. Den tilslutter selv automatisk, og opladestationen er den samme station som den tømmer sig selv, hvis man har købt en ekstra ekstern støvbeholder.

En iRobot Roomba i7 robotstøvsuger har en opladningstid på 90 minutter.

 

Keep out zone

I iRobot Home appen kan man lave en praktisk ”keep out zone” så Roomba i7 holder sig væk fra et specifikt område. Disse områder kan være vandskåle til kæledyr, et legeområde til børn eller bare andre områder, som ikke skal støvsuges af Roomba.

Keep out zone for Roomba i7

 

Stemmestyring

En anden unik funktion ved iRobot Roomba i7 er stemmestyring, så den kan styres med stemmen. Dette gør rengøringen endnu nemmere, og det er en sjov feature, som kan leges med.

App-funktioner

iRobot har udviklet en app til deres robotstøvsugere, og den er vildt funktionel.

Ting man kan i appen:

 • Lave keep out zoner

Imprint smart mapping i iRobot Home appen

 • Skemalægge rengøring

Skemalægning i iRobot Home appen

 • Starte rengøring når man har lyst

 • Bestemme hvilke rum skal støvsuges

Man kan vælge mellem forskellige rum i appen

 • Forbinde med smart home (fx Amazon Alexa og Google Home)

 • Vælge hvordan der skal gøres rent

Den lærer at kende dit hus

Appen er simpel, og giver et fornemt overblik af det der er nødvendigt. Alle funktioner er dog ikke tilgængelige fra dag 1, da iRobot Roomba i7 gerne skal have gjort huset rent et par gange, for at kunne kende alle rum, så du kan ikke vælge hvilke rum der skal gøres rent med det samme.

Det er her imprint smart mapping systemet med meget få ture (2-3) i huset, lærer iRobot Roomba i7 robotstøvsugeren at kende hele huset.

Funktionerne er gennemført og brugervenligt lavet, og appen er blevet modtaget med meget glæde. Rengøring har aldrig været nemmere, nu skal man bare indstille robotten til et program, og så klarer Roomba i7 resten.

 

Priser

iRobot Roomba i7 er en af de dyreste Roomba-robotstøvsugere på markedet, men mange anmeldere mener, at den er det hele værd.

Når man kigger på priser for andre robotstøvsugere, er det dog ikke slemt, hvis man tager tænker over, hvad denne robotstøvsuger er i stand til.

Støvsuger snavs set fra under et glaspanel

 

Roomba i7 test

Jeg har selv testet iRobot Roomba i7 i omkring 40 dage, og jeg må sige, at jeg er meget imponeret. Roomba rengør virkelig grundigt, og den er meget nem at bruge.

Roomba er utrolig brugervenlig og smart mapping systemet er genialt. Robotten fungerer også vildt godt i samarbejde med Amazon Alexa.

 

Roomba i7 anmeldelser

iRobot Roomba i7 har også fået gode anmeldelser af eksperterne og forbrugerne.

Eksperterne er specielt vilde med den gode styring og kontrol appen giver, og den kraftfulde sugeevne i forhold til hvor støjsvag Roomba i7 er. Derudover er eksperterne vilde med Dual Multi Surface-børsterne og det vilde High Efficiency Filter.

Forbrugerne elsker hvor nem den er at styre, og er blevet noget overrasket over hvor effektivt den støvsuger.

 

iRobot Roomba i7 vist med støv indeni

Konklusion

Roomba i7 er meget effektiv, og den har en række avancerede funktioner, der gør rengøringen 1000 gange nemmere end det nogensinde har været.

Alt i alt er iRobot Roomba i7 robotstøvsugeren en af de bedste robotstøvsugere på markedet, og hvis du søger en effektiv og brugervenlig støvsuger, så er denne model et godt valg.

Køb den i dag og få den leveret inden du skal støvsuge igen

 

Reklamevideo med alt det smarte af iRobot

Alternativer

Leder du efter et billigere alternativ så kan du eventuelt kigge på den lille Roomba i3.

Leder du efter noget i samme prisklasse, men er Roomba i7 ikke lige din kop te, så tag et kig på den lækre Neatsvor X650 Pro.

 

Hvor meget suger Roomba i7 robotstøvsuger?

Det er et godt spørgsmål, fordi der er mange forskellige robotstøvsugere på markedet, og de fleste af dem suger ikke særlig meget. Faktisk suger de fleste robotstøvsugere kun omkring 20-30% af støvet op, selvom de fleste producenter påstår, at deres produkt suger op til 99% af støvet.

Så hvor meget suger en Roomba i7 robotstøvsuger? Faktisk suger denne model op til 99% af støvet, hvilket er utroligt effektivt. Denne høje effektivitet skyldes de avancerede Dual Multi Surface-børster og High Efficiency Filteret, som Roomba i7 robotstøvsugeren har.

Hvad er forskellen på Roomba i7 og Roomba i7+?

Der er ikke nogen forskel på selve robotstøvsugeren, men når man køber en Roomba i7+ får man den med en clean base støvbeholder, og hvis man bare køber Roomba i7 får man robotstøvsugeren med en ladestation.

Clean base med støv indeni

 

Hvor ofte skal man tømme iRobot Roomba i7 robotstøvsuger?

Det er ikke nødvendigt at tømme iRobot Roomba i7 robotstøvsuger så ofte som andre robotstøvsugere. Robotstøvsugeren har et clean base system, der gør det muligt for støvsugeren at tømme sig selv i en ekstra beholder, du skal dog købe ved siden af. Du skal dog tømme clean base beholderen, når den er fuld. Støvbeholderen har plads til omkring 30 tømninger af robotstøvsugeren.

Table of Contents
 1. iRobot og Roomba
 2. Clean base
 3. iAdapt-funktion
 4. Støjniveau
 5. Sugeevne
 6. Design
 7. Unikke features
 8. Dirt Detect
 9. Batteri
 10. Opladning
 11. Keep out zone
 12. Stemmestyring
 13. App-funktioner
 14. Den lærer at kende dit hus
 15. Priser
 16. Roomba i7 test
 17. Roomba i7 anmeldelser
 18. Konklusion
  1. Alternativer
  2. Hvor meget suger Roomba i7 robotstøvsuger?
  3. Hvad er forskellen på Roomba i7 og Roomba i7+?
  4. Hvor ofte skal man tømme iRobot Roomba i7 robotstøvsuger?

Disclosure:  Denne side indeholder sponsorerede links, og kan give provision til forfatteren, hvis der købes gennem disse links.