Roomba i3+ - Anmeldelse

Martin Jensen Oct 26, 2023
145 People Read
iRobot Roomba i3
Table of Contents
  1. Pris
  2. Effektivitet
  3. Kapacitet
  4. Batteri
  5. Børster
  6. iRobot Home app
    1. Manglende funktioner i appen
  7. Sensorer
  8. Lydniveau
  9. Konklusion
  10. Bedste robotstøvsuger for studerende
  11. Bedste robotstøvsuger til lejlighed

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Er du træt af at støvsuge? Læs med her. Roomba i3 er robotstøvsugeren for dig der vil have det simpelt. Den er som skabt til dig der bor i en lejlighed.

 

Den tændes ved at trykke på en knap, og så gør den ellers arbejdet uden du skal foretage dig noget. Robotstøvsugeren er ikke særlig kompliceret, og den har ikke helt så mange funktioner som andre, og derfor er prisen blevet presset i bund.

 

Hvis du vil have en robotstøvsuger der kan lave zoner der ikke skal gøres rent og selv vælge rum, så er det den forkerte. Her kan du eventuelt kigge på Roomba i7+.

 

Roomba i3 er meget brugervenlig og er lavet til dig der vil have det simpelt. Den kan også tilkobles en app, hvor du kan få et større overblik og flere funktioner.

 

Pris

 

Det er en meget billig robotstøvsuger, men den kan alligevel klare det essentielle, som er støvsugningen. Den gør det endda bedre end nogle robotstøvsugere der kan koste det dobbelte.

 

Udover robotstøvsugeren i sig selv, så kan du også købe en pakke med en ekstern beholder. Så slipper du for at skulle tømme robotstøvsugeren hver gang. Når du køber pakken koster robotstøvsugeren 3.499 kroner.

Roomba i3+

 

Effektivitet

 

Det der gør denne robotstøvsuger unik, er dens effektivitet ift. prisen. Du finder ikke andre robotstøvsugere der er i stand til at støvsuge hundehår og andet snavs med samme effektivitet til en billigere pris.

 

Dette skyldes Roombas patenterede børster. De hedder Dual Multi-Surface-gummibørster, og gør at Roomba i3 kan støvsuge hundehår meget mere effektivt end andre robotter til samme pris.

 

Kapacitet

 

Den anden ting du skal være meget opmærksom på med denne robotstøvsuger, er kapaciteten. I sig selv har den ikke en god kapacitet, da den skal tømmes hver gang der støvsuges, afhængigt af arealet der skal støvsuges.

 

Derfor er det heldigt at du kan købe Roomba i3+ modellen, hvor du også får en ekstern beholder med. Den eksterne beholder skal du tømme ca. hver 30. dag.

Roomba i3+

 

Batteri

 

Robotstøvsugeren kan køre i ca. 75 minutter på en fuld opladning. Derefter skal den bruge 180 minutter på at lade fuldt op igen.

 

Robotstøvsugeren har en genoplad og fortsæt funktion, så den lader ikke sig selv fuldt op, hvis den ikke blev helt færdig.

 

Børster

 

Der er en sidebørste, som sørger for at samle alt det snavs der ligger helt ude ved kanterne.

 

Derudover har den også de såkaldte Dual Multi-Surface-gummibørster. Her er det vigtigt at kan en gang imellem tager dem ud af robotstøvsugeren, for at fjerne hår der kan sidde fast. Dette forlænger levetiden på din robotstøvsuger.

 

Der sidder hår fast i alle robotstøvsugere, og Roomba-modellerne er faktisk blevet rost meget for at de ikke får så mange problemer med hår.

Roomba i3 støvsuger chipskrummer op

 

iRobot Home app

 

Appen er lavet af iRobot, som også er virksomheden bag Roomba i3+. Appen giver dig et noget bedre overblik over robotstøvsugeren, og det anbefales kraftigt at du installerer den.

 

I appen kan de se et kort over, hvor din robotstøvsuger har støvsuget. Derudover kan du tænde den, og robotten sender advarsler og notifikationer til dig, hvis den får problemer, gennem appen.

 

Du kan også sætte den op med Google Home, hvis det er noget du bruger. Så kan du navngive din robotstøvsuger, og så sige ”Robert, støvsug lige gulvet”, og så vil den gå i gang med at støvsuge.

Robotstøvsugeren er også lavet med iRobots Imprint Link teknologi. Det betyder at den kan arbejde i samarbejde med en robotgulvmoppe. Du kan læse mere om iRobots Braava Jet M6 her. De skal dog købes seperat og du kan finde en Braava Jet M6 her til 5.499 kroner.

Roomba i3+ og Braava Jet M6

 

Manglende funktioner i appen

 

Da Roomba i3+ er noget simplere end andre Roomba-modeller, så er der også nogle ting i appen som den ikke har. Disse ting er bl.a.:

 

  • Opsætning af No-Go zoner

  • Ændring af sugestyrke

  • Kort over huset med forskellige rum

 

Dette er funktioner alle de andre Roomba robotstøvsugere kommer med, men så stiger prisen også en del.

 

Sensorer

 

Robotstøvsugeren kommer selvfølgelig med de vigtigste sensorer. Den er udstyret med en trappe sensor, så den ikke kører ud over en skrant eller et trappetrin.

 

Her har der været en smule kritik, fordi nogle har haft problemer med at meget mørke tæpper kan blive set som en skrant, og derfor har robotstøvsugeren vendt om, så det mørke område ikke er blevet støvsuget.

 

Derudover har den en gulvregistreringssensor, støddæmpersensor og en RCON-sensor. Disse sensorer hjælper med hhv. at se hvilket gulv den støvsuger, sørge for at stød mod væggen og andre objekter er minimalt og den sidste til at opfange den eksterne beholder og/eller en såkaldt iRobot Virtual Wall.

 

Hvis du er meget træt af at du ikke kan lave No-Go zoner, så kan du købe en Virtual Wall, som du kan indstille så du har en No-Go zone.

Roomba i3 set fra oven

 

Lydniveau

 

Denne robotstøvsuger er heller ikke den mest lydneautrale robotstøvsuger. Den kan larme en del når den er i gang. Den har et lydniveau på omkring 63 dB, når den er i gang. Det er noget mere end gennemsnittet for robotstøvsugere, som ligger på omkring 60 dB.

 

Når den skal tømme sig selv i den eksterne beholder, så larmer det til gengæld ekstra meget. Der kan lyden komme helt op på over 70 dB.

 

Konklusion

 

Den er lavet til dig der bor i en mindre lejlighed (0-100 kvm), og som ikke har behov for en robotstøvsuger der har alle mulige smarte funktioner. Den er billig og meget effektiv.

 

Den kan larme en smule, og kan have problemer med mørke tæpper eller mørkt gulv. Dette er dog ikke et problem langt de fleste vil opleve, og er man i tvivl, så giv den et skud, iRobot har 60 dages fuld returret.

 

Hvis du vil have en robotstøvsuger der har flere funktioner og som kan lidt mere, så bør du eventuelt kigge på Roomba i7+ eller Roomba j7+, afhængigt af dit behov. Den sidstnævnte model er nyere og kan lidt mere, og er derfor også dyrere.

Roomba i3+ kører ud af sin eksterne beholder

 

Bedste robotstøvsuger for studerende

 

Da den er meget simpel og effektiv er den ideel for studerende, der ikke gider at gøre rent. Hvis du er studerende, kan du helt sikkert finde tid til mange andre ting, som er meget mere spændende.

 

Derfor vil jeg vurdere denne robotstøvsuger til at være ideel for en studerende. Den er billig, og så klarer den bare arbejdet. Den kan dog larme lidt, men det kan man vel godt overleve, hvis man slipper for at støvsuge.

 

Bedste robotstøvsuger til lejlighed

 

Ligesom den er ideel til studerende, så er den også ideel til lejligheder. Langt de fleste studerende bor i lejligheder, og derfor er det så også en af de bedste robotstøvsugere til en lejlighed.

Table of Contents
  1. Pris
  2. Effektivitet
  3. Kapacitet
  4. Batteri
  5. Børster
  6. iRobot Home app
    1. Manglende funktioner i appen
  7. Sensorer
  8. Lydniveau
  9. Konklusion
  10. Bedste robotstøvsuger for studerende
  11. Bedste robotstøvsuger til lejlighed

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.