Roomba j9+ - Effektivitet og Brugervenlighed i Fokus

Martin Jensen Jun 06, 2024
20 People Read
Roomba j9
Table of Contents
 1. Kort Opsummering af Roomba j9+
 2. Pris
 3. Fordele ved Roomba j9+
  1. Brugervenlig
  2. Effektiv støvsugning
  3. Selvtømningsfunktion
 4. Ulemper ved Roomba j9
  1. Larmende selvtømningsfunktion
  2. Ingen moppefunktion
  3. Batteri
 5. Konklusion

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Du betaler ikke én eneste krone ekstra, men jeg modtager en lille provision for at gøre denne information tilgængelig for dig. 

En af de bedste robotstøvsugere på markedet, hvis ikke den bedste er en Roomba j9. Producenten er gået tilbage til det helt simple, hvor de vil sørge for en effektiv rengøring, uden det store udvalg af fancy indstillinger og andet gejl.

Det er de også lykkedes med. Det er blevet til en meget brugervenlig robotstøvsuger, der er yderst effektiv til at gøre rent.

Kort Opsummering af Roomba j9+

Roomba j9 navigation

Robotstøvsugeren er egnet til dig der vil have en topmoderne robotstøvsuger uden alverdens finurlige funktioner. Du får effektiv støvsugning og meget lidt vedligehold med en tilhørende Clean Base.

Robotstøvsugeren er ikke egnet til dig, hvis du godt kan lide at lege med teknik og gadgets.

Vigtigt at vide om robotstøvsugeren:

 • Brugervenlig

 • Effektiv støvsugning

 • Selvtømningsfunktion

 • Skemalægning af støvsugning

 • Kan ikke vaske gulvet

Pris

Prisen for denne robotstøvsuger ligger i den høje ende. Med et prisskilt på 6.499 kroner bare for robotstøvsugeren er det en af de dyreste på markedet.

Hvis du vil have robotstøvsugeren med en tilhørende Clean Base skal du af med 7.999 kroner. Dette er noget af det dyreste for en robotstøvsuger, men så klarer den til gengæld også en effektiv rengøring.

Det kan anbefales at vente til at den kommer på tilbud. Et godt tidspunkt at købe den på er enten Black Friday eller Cyber Monday.

Til normalprisen får du ikke så meget værdi for pengene som du kan få ved andre modeller. Til gengæld får du rigtig meget værdi for pengene hvis du kan finde den til under eller omkring 7.000 kroner med Clean Base.

Fordele ved Roomba j9+

Hvis du er i tvivl om hvad der gør denne robotstøvsuger bedre end andre, så er det her du kan se hvad der gør at den skiller sig ud fra mængden.

Brugervenlig

Denne robotstøvsuger er lavet så alle kan finde ud af at bruge den. Den tilhørende app er meget simpel og appen guider dig nemt igennem hvordan det hele fungerer og hænger sammen.

Appen kan du indstille så du gør din hverdag så let som overhovedet muligt. Her er bare nogle af funktionerne i appen:

 • Indstil sugestyrken

 • Du kan vælge dobbeltrengøring

 • Start robotstøvsugeren når du forlader hjemmet

 • Planlæg rengøringerne

 • Vælg Careful Drive

Der er også flere indstillinger i din app, men derfor er den stadig brugervenlig og let at bruge.

Roomba j9 app

For de fleste af disse indstillinger er det noget du skal gøre en gang, og så skal du ikke bruge appen særlig meget mere. Så klarer den næsten selv resten per automatik.

En anden smart ting er at du kan opsætte favoritrengøringer. Så kan du vælge hvad for en rengøring du vil have fra gang til gang.

Hvis du har rum der ofte bliver beskidte som fx køkken, stue, entre eller en gang, så kan du vælge at den skal gøre disse rum rent oftere.

Har du antikke møbler eller andet du ikke vil have den skal banke ind i, så kan du slå Carefull Drive til, og så vil den ikke gøre dette.

En anden ting du kan gøre med robotstøvsugeren er at du kan lave op til flere Keep Out Zoner. Det betyder at din Roomba j9 vil undgå disse områder fuldstændig. Dette kan være smart, hvis du har vand- og foderskåle til kæledyr stående.

Effektiv støvsugning

Roomba j9 er ekstremt effektiv til at støvsuge. Især hvis du kører den på det højeste niveau.

Bunden af Roomba j9

Når du har været inde i appen og vælge nogle favoritrengøringer, så kan du vælge at den skal øge sugestyrken i nogle rum, og så er du sikker på at der bliver gjort ordentligt rent.

Udover at øge sugestyrken kan du sætte den til at gøre dobbelt rent i disse rum også. Så vil den køre rundt 2 gange og du er sikker på at den ikke misser noget.

Roomba har også noget indbygget software der hedder Dirt Detective. Dette gør at den af sig selv lærer med tiden hvor der er mest snavs, som skal støvsuges op. Dermed lærer den selv at øge sugestyrken nogle steder og lave dobbeltrengøring hvor det er nødvendigt.

Roomba j9 Dirt Detective

Som en ekstra ting har Roomba j9 også Carpet Boost. Det betyder helt enkelt at den øger sugestyrken når den støvsuger et gulvtæppe. Dermed får du også støvsuget dine gulvtæpper helt ned imellem hvert enkelt hår.

Selvtømningsfunktion

Når du kommer op i denne prisklasse, skal du næsten købe robotstøvsugeren med en Clean Base. Dette gør livet meget nemmere for dig og du får meget mindre rengøringsarbejde.

Den Clean Base der følger med til Roomba j9 kan holde op til 60 dages støv, så du skal meget sjældent tømme den for støv.

Dermed bliver støvsugningen næsten fuldstændig automatisk, og du skal kun sjældent give din robotstøvsuger et tjek.

Det koster lidt ekstra penge, men når du ofrer så mange penge på robotstøvsugeren alligevel er det alle pengene værd.

Roomba j9+ Clean Base

Ulemper ved Roomba j9

Der er selvfølgelig også lidt ulemper ved denne robotstøvsuger. Det er der med alle robotstøvsugere.

Larmende selvtømningsfunktion

Den største umiddelbare ulempe, er hvor meget det larmer når den tømmer sig selv.

Det larmer så meget at hvis du bor i lejlighed så vil underboen med garanti kunne høre det, men det er kun i meget kort tid den larmer så meget.

Ingen moppefunktion

Roomba j9 og gulvtæppe

Både det der skiller denne ud fra de helt andre nymoderne robotstøvsugere og det der er den største ulempe, er at den ikke er i stand til at vaske gulvet.

Det betyder for dig at du altid selv vil skulle vaske gulvet, hvis du føler det er nødvendigt.

Til gengæld har iRobot gjort robotstøvsugeren ekstremt effektiv til lige netop det man forventer, at den støvsuger gulvet.

Batteri

Roomba j9 kommer ikke med det største batteri, så hvis du har et større område den skal støvsuge er det ikke sikkert at den får det klaret på en opladning.

Dette er ikke nødvendigvis et problem, da du kan planlægge støvsugninger til når du ikke er hjemme.

Roomba j9 kamera

Konklusion

Roomba j9 er en perfekt robotstøvsuger hvis du ikke har behov for alverdens finurlige funktioner, men bare vil have en robotstøvsuger med den nyeste teknologi der er fantastisk til at støvsuge.

Der er ikke særlig meget vedligehold og generelt virker Roomba j9 som en meget godt bygget robotstøvsuger i gode materialer der kan holde i lang tid.

Det er værd at nævne at der også findes en Roomba Combo j9, der også er i stand til at vaske gulvet samtidig. Dette koster lidt mere, men du får også en betydeligt bedre maskine, da den også kan vaske gulvet.

Af nært beslægtede robotstøvsugere findes der også den noget billigere Roomba j7, der tilbyder meget af det samme men bare til en lidt mere overkommelig pris.

Roomba robotstøvsugere

Table of Contents
 1. Kort Opsummering af Roomba j9+
 2. Pris
 3. Fordele ved Roomba j9+
  1. Brugervenlig
  2. Effektiv støvsugning
  3. Selvtømningsfunktion
 4. Ulemper ved Roomba j9
  1. Larmende selvtømningsfunktion
  2. Ingen moppefunktion
  3. Batteri
 5. Konklusion

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. Du betaler ikke én eneste krone ekstra, men jeg modtager en lille provision for at gøre denne information tilgængelig for dig.