IRobot Roomba S9

Martin Jensen Jun 06, 2024
197 People Read
Roomba s9
Table of Contents
 1. Hvorfor Roomba s9+?
 2. Pris
 3. Design
  1. Formen
  2. Børster
  3. Batteri
  4. Beholder
  5. Støjniveau
 4. Funktioner
  1. Imprint teknologierne
  2. Rengøring i zoner
  3. Skemalagt rengøring
  4. Sensorer
  5. Sugestyrke
  6. App
 5. Konklusion

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Leder du efter den bedste robotstøvsuger på markedet, så er iRobots Roomba s9+ valget for dig. Den har siden sin fødsel været kaldt "den bedste", og der er bred enighed om at den ikke blevet overgået selvom det er over 3 år siden den kom på markedet.

Roomba s9+ er for dig der ikke vil gå på kompromis, for prisen er næsten det eneste minus den har. Du kan købe den til 9.999 kroner, og så får du også en robot gulvvasker med i købet.

Fra 1-10 rammer denne robot helt sikkert 9 eller derover, så derfor må man også betale lidt ekstra for den.

Roomba s9 støvsuger morgenmad

Hvorfor Roomba s9+?

Det er langt den bedste robotstøvsuger på markedet, med hensyn til sugeevne, tid den bruger på at støvsuge og brugervenlighed. Den er super nem at sætte op og kan justeres efter dine behov på mange punkter.

Derfor kommer den også med et stort prisskilt. Den er lavet til dem der gerne vil betale for det ekstra den giver.

Den kommer med en ekstern beholder, så du skal ikke tømme den så tit.

iRobot tilbyder også noget af den bedste kundeservice på markedet, og svarer hurtigt, hvis du har nogle problemer eller spørgsmål.

Roomba s9 på gulvtæppe

Pris

Roomba s9+ står til 11.999 kroner, på iRobots egen hjemmeside, men du kan købe en bundle med en Roomba s9 og en Braava jet til 9.999 kroner. Du må ikke spørge mig hvordan det kan være, men sådan har iRobot gjort det.

Design

Roomba s9+ er ikke decideret unik, men har samlet alt det bedste i et produkt, hvor de fleste andre robotstøvsugere har gået på kompromis.

Roomba s9 set fra siden

Formen

Roomba s9 er formet som et D, og det gør at den bedre kan komme ud i hjørner og kan støvsuge mere gulv på kortere tid.

Børster

Roomba s9 er udstyret med Dual Multi Surface gummibørster og så en sidebørste til at tage det der ligger rundt i kanten.

Dual Multi Surface gummibørsterne er 2 børster der sørger for at langt det meste bliver støvsuget op. Denne teknologi er faktisk patenteret af iRobot, og gør at iRobot generelt performer bedre end andre producenter.

Bunden af Roomba s9

På iRobots Roomba s9 er gummibørsterne vildt brede, og derfor kan den rengøre et større område på kortere tid.

Sidebørsten er ikke lavet ligesom mange andre sidebørster på robotstøvsugere. På Roomba s9 kørere de langsommere rundt, så snavset bliver skubbet ind under robotten i stedet for det bliver spredt ud over hele gulvet.

Børsterne er desuden blevet rost for ikke at vikle hår rundt, så der sidder ikke helt så tit hår fast som på andre robotstøvsugere.

Batteri

Robotstøvsugeren har et lithium ion batteri med en kapacitet på 3300 mAh. Den har en opladningstid på 120 minutter, og er udstyret med en genoplad og fortsæt funktion, så du skal ikke bekymre dig om at sætte den til opladning.

Den kan køre i ca. 120 minutter inden den skal oplade. Det kommer dog an på hvad man indstiller den til.

Beholder

Roomba s9 og clean base

Beholderen i robotstøvsugeren er ikke den største, og har en kapacitet på 0,55 liter. Der er heldigvis lavet en ekstern beholder til robotstøvsugeren, som du kun skal tømme hver 30. gang i stedet for at du skal tømme robotstøvsugeren hver gang.

Hvis du køber den et andet sted en på iRobots hjemmeside skal du lige være opmærksom på om der er en ekstern beholder med, da den koster flere tusind at tilkøbe bagefter.

Støjniveau

Nok det eneste sådan rigtige minus ved denne robotstøvsuger er at den larmer en del. Du vil helst ikke være hjemme når den støvsugere, men det behøves du heldigvis heller ikke at være, da den kommer med en smart app.

Roomba s9 der rammer en madras

Funktioner

iRobot har til de fleste af deres robotter mange smarte funktioner. Her kan du se hvilke Roomba S9 har:

 • Rengøring i linjer

 • Imprint Smart Mapping

 • Imprint link

 • Rengøring i zoner

 • Skemalagt rengøring

 • Sensorer

 • Sugestyrke

 • App

Læs mere om de vigtigste funktioner herunder

Kort over huset i appen

Imprint teknologierne

Imprint Smart Mapping er det software der lærer robotten at finde rundt i dit hus. Teknologien er så avanceret i dag, at den vil kunne kende forskel på hvad der er dit køkken, stue, badeværelse eller soveværelse.

Roomba s9 er i stand til at huske kortet ikke bare over 1 etage, men op til flere etager. Du kan her se, at appen har flere forskellige kort.

Appen med flere forskellige kort (etager)

Imprint link er det der gør Roomba s9 i stand til at samarbejde med iRobots robot gulvvasker Braava jet. Når de er sat op, så kan du både få støvsuget og vasket gulv.

Rengøring i zoner

Hvis du har områder i dit som din robotstøvsuger ikke skal i nærheden af, kan du lave en Keep Out Zone. Det kan eventuelt være hundeskåle eller børnelegetøj.

Efter din robot har lavet et kort over dit hus med Imprint Smart Mapping, kan du sætte din robotstøvsuger til at rengøre specifikke områder i dit hus. Hvis køkkenet trænger til at blive gjort rent, sætter du den bare i gang med.

Skemalagt rengøring

Hvis du arbejder fra 8-15, kan du indstille din robotstøvsuger til at gøre rent hver dag klokken 9, så slipper du for at høre på larmen, og gulvet er rent når du kommer hjem.

Roomba s9 app med skemaplanlægning

Sensorer

Roomba s9+ har mange sensorer. Den har selvfølgelig sensorer der kan se skranter og trappetrin, så den ikke kører ud over en trappeafsats.

Derudover kan den se de fleste objekter og er i stand til at se vinduer. Andre robotstøvsugere kan have problemer med at køre ind i vinduer.

Roomba s9 støvsuger meget snavs op

Sugestyrke

Roomba s9+ kommer med en enormt stor sugestyrke, men den kører ikke med maksimum sugestyrke hele tiden.

Den er lavet så du selv kan indstille den. Det anbefales at have den på standard. Det betyder at den øger sugestyrken på tæpper og andet, og på hårdt gulv kører den med lidt lavere sugestyrke.

Med dette holder den bedre strøm, og den giver på samme tid en fyldestgørende rengøring.

Desuden støvsuger Roomba s9 samme sted flere gange, hvis den opfanger at der er meget beskidt et sted.

Roomba s9 og clean base

App

Langt de fleste af ovenstående funktioner er tilgængelige via appen, der er lavet af iRobot.

Appen er bl.a. det der gør denne robotstøvsuger så god. Den giver dig fuld kontrol over robotten, og gør oplevelsen meget bedre.

Roomba s9 støvsuger langs en fodliste

Konklusion

Denne robotstøvsuger har alt det gejl du har brug for, men kommer også med et højt prisskilt.

Den er helt klart et køb værd, og det eneste nævneværdige negative er støjen, men den kan undgås bl.a. med skemalagt rengøring.

Hvis denne robotstøvsuger er for dyr, men virker vildt god, så kan det være værd at kigge på enten Roomba j9+Roomba j7+ eller Roomba i7+.

Table of Contents
 1. Hvorfor Roomba s9+?
 2. Pris
 3. Design
  1. Formen
  2. Børster
  3. Batteri
  4. Beholder
  5. Støjniveau
 4. Funktioner
  1. Imprint teknologierne
  2. Rengøring i zoner
  3. Skemalagt rengøring
  4. Sensorer
  5. Sugestyrke
  6. App
 5. Konklusion

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.