Xiaomi Roborock S5 Max

Martin Jensen Jul 18, 2023
48 People Read
Roborock S5 Max i sin indpakning
Table of Contents
 1. Derfor har du brug for Roborock S5 Max
  1. Sugeevnen
  2. Moppen
  3. Navigation
  4. Batteri
  5. Støjsvag
 2. Det skal du vide inden du køber en Roborock S5 Max
  1. Problemer med støvsugning af kanter
  2. Kapacitet
  3. Størrelsen
 3. Mi Home appen
  1. No Go zoner
  2. No mop zone
  3. Valg af rum
  4. Skemalægning
 4. Anmeldelser af Roborock S5 Max robotstøvsuger
  1. Forbrugere
  2. Eksperter
  3. Egne oplevelser
 5. Specifikationer
 6. Reservedele
 7. Andre robotstøvsugere

Xiaomi har lavet en smart robotstøvsuger, der er relativt dyr, men som har en masse funktioner du vil komme til at nyde. Kineserne har lavet en robotstøvsuger der kan konkurrere med de bedste. Læs her hvorfor eller hvorfor du ikke har brug for den.

 

Derfor har du brug for Roborock S5 Max

 

Roborock har designet et smaddergodt produkt, når det kommer til rengøring, og langt de fleste forbrugere har nydt denne robot.

 

Sugeevnen

 

Roborock har en god sugeevne, og kan justeres efter hvor voldsomt den skal støvsuge. På tæpper kan den skrue op for sugeevnen så den får mere med.

 

Roborock kommer med en effektiv børste under bunden, som i samarbejde med sugeevnen sørger for langt det meste støv og smuds.

 

Bunden af Roborock S5 Max

Moppen

 

Denne robotstøvsuger er blevet rost for sin evne til at moppe gulvet. Den sørger for langt størstedelen af det klistrede på dit gulv.

 

Roborock S5 Max kommer med en stor vandtank på 290 ml. Dette gør den unik og mere fordelagtig når det kommer til gulvvask. Derudover kan man i appen styre hvor meget vand Roborock skal bruge til at gøre rent med.

 

Man skal dog være opmærksom på, at hvis man har klinker eller lignende, kan den have svært ved at komme ned i revnerne mellem klinkerne.

 

Vandtanken skal dog rengøres med rent vand, og selve gulvkluden bliver selvfølgelig også beskidt, det hele er heldigvis vaskbart.

 

Moppen på S5 Max

 

Navigation

 

I modsætning til andre robotstøvsugere er denne enormt god til at navigere rundt. Roborock S5 Max kommer med LIDAR- og SLAM-navigation, som sørger for dens meget elegante vej rundt om stole- og bordben.

 

Når det kommer til om den støvsuger hele dit gulv, er den meget god til at få alt med, også rundt om møbler, og stole- og bordben. Den kører hen over gulvet 2 gange, og sørger for at det kun er minimalt snavs den efterlader.

 

 Roborock S5 Max på beskidt gulvtæppe

Batteri

 

Roborock S5 Max har en lang køretid. Ved den mindste sugestyrke kan den køre i helt op til 180 minutter, og hvis man kører med maksimum sugestyrke er det 120 minutter, hvilket også er godt sammenlignet med andre robotstøvsugere.

 

Batteriet er af typen lithium ion og har en kapacitet på 5200 mAh. Dette er et kraftfuldt batteri og grunden til at opladningstiden er på 240 minutter, hvis den bliver kørt helt flad.

 

 

Støjsvag

 

Xiaomi er generelt gode til at lave støjsvage robotter, og denne er ingen undtagelse. Robotten har et lydniveau på 60 dB, hvilket gør det muligt at arbejde hjemmefra og holde møder, imens den klarer det trælse arbejde i baggrunden.

 

Close up af Roborock S5 Max

 

Det skal du vide inden du køber en Roborock S5 Max

 

Roborock er blevet rost meget grundet dens alsidighed, den har dog nogle svagheder, ligesom alle andre robotstøvsugere.

 

Problemer med støvsugning af kanter

 

En af disse svagheder er dens evne til at støvsuge rundt i kanter og hjørner. Her kommer den sjældent helt ud, og derfor skal du selv i gang med en smule støvsugning. Den har dog en effektiv sidebørste, men problemet er at robotstøvsugeren ikke kører tæt nok på kanterne.

 

S5 Max efterlader snavs langs væggen

Kapacitet

 

Roborock S5 Max har en lille støvbeholder, som kun kan indeholde 0,46 liter. Dette betyder at du skal tømme robotten hver eller hver anden gang den har støvsuget.

 

I dag kan man finde robotter som tømmer sig af sig selv, så du ikke skal sørge for det helt så tit, læs mere her.

 

Størrelsen

 

Roborock S5 Max er ret stor, men det er dog ikke et stort problem, da den har samme form som de fleste andre robotstøvsugere, som døjer med de samme problemer i forhold til at komme under sofaen og sengen.

 

Den store størrelse kommer dog også med fordele, S5 Max er en af de robotstøvsugere, der kan klare den største trinhøjde. Den kan komme over en trinhøjde på op til 2 cm, hvor standarden ligger omkring 1,5 cm.

 

 

Mi Home appen

 

Roborock S5 Max er selvfølgelig også kompatibel med den smarte Mi Home app som Xiaomi har udviklet til deres robotstøvsugere. Appen er generel, men er udstyret med nogle enkelte funktioner til de forskellige robotstøvsugere.

Roborock på tyndt gulvtæppe

 

 

No Go zoner

 

S5 Max har selvfølgelig den smarte ”No Go zone” funktion. Dette er i dag en industristandard og det er det af den grund at det er vildt smart, og svært at undvære som ejer af en robotstøvsuger.

 

 

No mop zone

 

Specielt ved denne Roborock S5 Max robotstøvsuger er at den kan programmeres med en ”No Mop zone”, som er smart for dem der har gulvtæpper til at ligge rundt om i huset.

 

Dette er også blevet mere normalt som en industristandard for hybrid robotstøvsugerne, men så koster de generelt også noget mere. Dette er en af de billigste på markedet med denne funktion.

 

 

Valg af rum

 

Xiaomi har også den smarte funktion, hvor man kan vælge hvilket rum der skal støvsuges. Den inddeler dit hjem i forskellige rum, og så kan du derefter selv vælge hvilket rum der skal støvsuges.

Roborock der kører væk fra væg

 

 

Skemalægning

 

I appen kan du også planlægge, hvornår der skal støvsuges, så det sker regelmæssigt. Dette er en smart funktion, som gør støvsugningen endnu nemmere.

 

Du skal dog være opmærksom på at få tømt støvbeholderen, og hvis der skal en gulvvask til skal du huske at skifte vand og eventuelt rengøre moppen.

 

 

Anmeldelser af Roborock S5 Max robotstøvsuger

 

Rigtig mange er glade for Roborock S5 Max, da den bare leverer og klarer rengøringen effektivt.

 

Forbrugere

 

Langt de fleste forbrugere har været super glade for den, og har ikke oplevet dens svagheder, da de også er små, og ikke noget stort problem.

Roborock med alt sit udstyr

  

Eksperter

 

Eksperterne er også imponerede over denne robot, dog er de noget mere kritiske overfor evnen til at komme ud i kanter og hjørner, og derfor er der nogle der ikke anbefaler at købe den.

 

De fleste eksperter er dog positive, og anbefaler den, hvis den dækker dine behov.

Egne oplevelser

 

Jeg har ikke selv testet denne model, men af hvad jeg har kunnet komme frem til ud fra anmeldelser og andet på nettet er den helt klart et forsøg værd. Hvis jeg havde behov der passede til netop denne robot, havde det været et køb for mig.

 

 

 

Specifikationer

 

 • Køretid på 120 min

 • Ladetid på 240 min

 • Li-ion batteri

 • Batterikapacitet 5200 mAh

 • Intelligent opladning

 

 • Vandbeholder på 290 ml

 • Kan styre mængden af vandforbruget

 • Kan gøre omkring 200 kvm rent

 • Lydniveau på 60 dB

 • Sugestyrke 2000 Pa

 

 • Kapacitet på 0,46 liter

 • EPA 11 filter

 • Boosterfunktion til tæpper

 • LIDAR- og SLAM-navigationssystem

 

 • Kan lagre op til 3 forskellige kort (etager)

 • Rund

 • 1 sidebørste

 • 9,9 cm høj

 • 35 cm i diameter

 • Vægt 3,5 kg

   

 • No mop zoner

 • No go zoner

 • Vælge rum til rengøring

 • Skemalægning

 • App-styring

 • Stemmestyring

Reservedele

Mange danskere er allerede i besiddelse af denne robot, og derfor er det let at få fat i reservedele.

Andre robotstøvsugere

Læs om andre robotstøvsugere her:

Table of Contents
 1. Derfor har du brug for Roborock S5 Max
  1. Sugeevnen
  2. Moppen
  3. Navigation
  4. Batteri
  5. Støjsvag
 2. Det skal du vide inden du køber en Roborock S5 Max
  1. Problemer med støvsugning af kanter
  2. Kapacitet
  3. Størrelsen
 3. Mi Home appen
  1. No Go zoner
  2. No mop zone
  3. Valg af rum
  4. Skemalægning
 4. Anmeldelser af Roborock S5 Max robotstøvsuger
  1. Forbrugere
  2. Eksperter
  3. Egne oplevelser
 5. Specifikationer
 6. Reservedele
 7. Andre robotstøvsugere