Roborock S7 Anmeldelse - bedste billige hybridrobot på markedet

Martin Jensen Oct 25, 2023
213 People Read
Roborock S7
Table of Contents
 1. Derfor er Roborock S7 speciel
 2. Effektiv gulvvask
 3. Auto Empty Docking system
 4. Navigation
 5. Roborock appen
 6. Andre ting der er værd at vide
  1. Filter
  2. Støjniveau
  3. Batteri
  4. Børster
 7. Konklusion
 8. Hvad er forskellen på S7 og S7+

Disclosure: Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links. 

Med Roborock S7 har Xiaomi lavet en robotstøvsuger der kan lidt af det hele, men uden at være den bedste til det hele. Den både støvsuger og vasker dit gulv, og gør det med en rimelig effektivitet.

Alt i alt er denne robotstøvsuger almen og god til at klare en middelmådig til god rengøring af dit gulv.

Vær opmærksom på at denne robotstøvsuger er blevet udskiftet med den nye Roborock S8.

Roborock S7 bagfra

Derfor er Roborock S7 speciel

 

Det er en af de nyeste robotstøvsugere på markedet, og har derfor også nogle innovative løsninger, som ikke ses på så mange andre robotstøvsugere. Nogle af disse løsninger er:

 • Evnen til at støvsuge og vaske gulv på samme tid

 • Løfte gulvmoppen når den kører over gulvtæpper

 • Evnen til at skrubbe gulvet i stedet for en overfladisk aftørring

 • Kompatibel med Auto Empty Docking (automatisk tømning)

Derudover er det en super god robotstøvsuger, der også langt hen ad vejen har gode almene funktioner og evner til at støvsuge og navigere rundt.

Roborock S7 har fået en smule kritik for designet af børsten der sidder under bunden. Den har fået et nyt design sammenlignet med ældre Roborock robotstøvsugere, og med det nye design bliver der viklet mange flere hår rundt om børsten. Det vil sige at du skal hive hårene ud af børsten oftere.

Dette er for mange ikke det store problem, men hvis man har en hund der fælder meget, så skal man måske overveje om man vil trække hår ud af børsten hver gang. Alternativt kan man kigge på Roomba j7, som mange gange er blevet anbefalet til hunde.

Roborock S7 på gulvtæppe

 

Effektiv gulvvask

 

Den helt store forskel på den nye Roborock S7 sammenlignet med den gamle S6 er evnen til at vaske gulvet.

Xiaomi har udviklet en ny teknologi kaldet Sonic Mopping, der gør at gulvmoppen vibrer omkring 3.000 gange i minuttet, og dermed skrubber gulvet.

På samme tid med at Roborock har udviklet Sonic Mopping, har de også udviklet et system, der gør robotstøvsugeren i stand til at løfte gulvmoppen, når den kører hen over et gulvtæppe. Derfor er det også muligt for Roborock at klare hele rengøringen på én omgang, hvor tidligere modeller typisk skulle rundt to gange.

Ældre robotter lavede mere bare en overfladisk aftørring af gulvet, og havde svært ved at tage fedtede pletter og sådan noget som spildt juice.

Vandtanken er også blevet opgraderet til at kunne indeholde 300 ml vand, så den skal ikke fyldes helt så tit.

Roborock S7 gulvmoppen løfter sig selv

 

Auto Empty Docking system

 

Xiaomi har også endeligt udviklet en ekstern beholder til robotstøvsugerne, så du ikke skal tømme den hver gang den har gjort rent.

Dette er meget praktisk, og gør at du skal bruge endnu mindre tid på at vedligeholde din robotstøvsuger.

Roborock S7 og Auto Empty Docking

 

Navigation

 

Dette er også et punkt hvor Roborock har udviklet sig meget. Roborock S7 bruger et LiDAR-system som navigation, og det virker utroligt godt.

Robotstøvsugeren scanner hele rummet, og finder den bedste rute. Herefter går den ellers bare i gang med at gøre rent i linjer, indtil den har været igennem hele rummet.

Roborock S7 har utroligt mange sensorer, så den kører ikke udover skranter, og den kan for det meste også se objekter og køre udenom, men stadig støvsuge tæt på objekterne.

Denne robotstøvsuger er også i stand til at støvsuge i mørke, og derfor kan du også støvsuge huset mens du sover.

Det skal dog siges at den stadig kan fange sig selv i mærkelige situationer, men det vil næsten altid være et problem for robotstøvsugere, men hvis du hjælper den og sørger for at gulvet er nogenlunde ryddet burde problemerne være små.

Roborock S7 og ladestation

 

Roborock appen

 

Roborock har selvfølgelig også en app til robotstøvsugeren. Appen indeholder alt det man kan forvente af en app til robotstøvsugere. Det er bl.a. følgende funktioner:

 • Skrue op og ned for sugeevnen (og skrubbeevnen)

 • Planlægge rengøringer

 • Tænde og slukke robotstøvsugeren uanset hvor man er i verden

 • Lave no-go zoner, no-go lines og no-mop zoner

 • Inddele huset I områder

 • Gemme kort over flere etager

 • Robotten fortæller hvornår den skal tømmes

Appen har dog et stort minus, og det er at den ikke findes på dansk. Dette kan være en stor udfordring for nogle, og her vil jeg henvise til at vælge iRobot i stedet, eventuelt en Roomba i7.

Roborock Appen

 

Andre ting der er værd at vide

Her er nogle ting, som er rare at vide hvis du står og er i tvivl om hvilken robotstøvsuger du skal vælge.

 

Filter

Filteret der følger med kan du tage af og vaske med vand. Så skal du lade den tørre og så kan du sætte den i igen.

Ved langt de fleste robotstøvsugere skal du købe et nyt filter, for at skifte. Det er også stadig en god ide at skifte en gang imellem, men det er ikke nødvendigt at gøre så ofte.

Roborock S7

Støjniveau

Roborock S7 kan godt larme en del (lydniveau på 67 dB), især hvis den kører med høj sugestyrke.

Derfor kan det være træls at være hjemme når den støvsuger, men det kan jo løses ved at sætte den til at støvsuge når du ikke er hjemme.

Batteri

Batteriet har også fået en enorm opgradering, så Roborock er i stand til at rengøre over 200 kvadratmeter på én opladning.

Derudover er den udstyret med en genoplad og fortsæt funktion, så hvis den skulle løbe tør, lader den op og fortsætter igen bagefter.

Børster

Børsten er lavet af gummi, og har som sagt problemer med at der vikles hår omkring. Udover dette er børsten udviklet til at tilpasse sig gulvet, så ujævnheder er ikke noget problem, da børsten vinkler sig selv og stadig tager snavset.

Derudover er der en sidebørste, som sørger for at robotstøvsugeren omhyggeligt kommer ud i hjørner og efterlader meget lidt snavs, hvis overhovedet noget.

Bunden af Roborock S7

 

Konklusion

 

Roborock S7 er generelt en god rengøringsmaskine, og vil klare størstedelen af den daglige rengøring. Den passer bedst til dig der bor i hus eller en halvstor lejlighed, da den kan håndtere store arealer og flere etager.

Det er en stor opgradering fra tidligere modeller, og med en pris på 3.694 kroner er det er supergodt køb, til dig der ikke vil have den dyreste, men en robotstøvsuger der klarer det den skal.

Der findes dog andre billigere alternativer. Her kan man kigge efter noget alla iRobot Roomba i3, som er en super god robotstøvsuger.

Ellers er Roomba j7 også en super god robotstøvsuger, som på mange måder klarer det bedre en Roborock S7 i forhold til støvsugning. Den har dog ikke nogen gulvmoppe, så du skal selv vaske gulvet så. Prisen er ca. den samme.

 

Hvad er forskellen på S7 og S7+

 

Der er ikke nogen forskel på robotstøvsugeren når du køber enten en Roborock S7 eller en Roborock S7+. Den eneste forskel er at med en Roborock S7+ får du Auto Empty Docking systemet med, så du slipper for selv at skulle tømme den.

Auto Empty Docking

Dette kan selvfølgelig også tilkøbes senere eller hvis du allerede har en Roborock S7.

Table of Contents
 1. Derfor er Roborock S7 speciel
 2. Effektiv gulvvask
 3. Auto Empty Docking system
 4. Navigation
 5. Roborock appen
 6. Andre ting der er værd at vide
  1. Filter
  2. Støjniveau
  3. Batteri
  4. Børster
 7. Konklusion
 8. Hvad er forskellen på S7 og S7+

Disclosure:  Denne side er partnerfinansieret og indeholder sponsorerede links.